Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2014/1

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

- Leonardo da Vinçi kishte aftësi të pikturonte me njerën dorë dhe njëkohësisht të shkruante me dorën tjetër.

- Në mesjetë shkrimtari dhe shkencëtari i njohur, Zhyl Vern kishte projektuar nëndetësen, mirëpo dokumenti i tij (skica) fatkeqësisht u shkatërrua.

- Tomas Edisonit iu deshën mbi 30,000 testime për ta vënë në funksion poçin elektrik.

- Adolf Hitleri, Xhengiz Kani, Benito Musolini dhe Napoleon Bonaparta kishin frikë nga macet.

- Në lashtësi ngjyrat për pikturim krijoheshin nga vezët.

- Derri i egër ka nuhatje më të fortë sesa qeni.

- Truri hargjon 50W energji elektrike.

- Devet mund t'a hanë kaktusin pa problem, në përgjitësi të gjitha bimët me gjemba.

- Rrufetë janë 3 herë më të nxehta sesa Dielli.

- Bima e cila rritet më së shpejti është bambusi e cila për 24 orë rritet 135 cm

- Alkooli vret qelizat e trurit.