Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2017/45

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
  • ... Në vitin 1926, në ribotimin e librit “Këshilli i Atdheut”, Sheh Ahmet Shkodra informonte lexuesit, nëpërmjet mbulesës së fundit se “Librat që janë gati për t’u shtyp” dhe lista përmbante 22 tituj ndër të cilët ishin :" Të ramit e të Madhit t’onë në bark të Nanës" , "Të lemit e Imam Alis " , "Istoria e Ehli Bejtit" ?
  • ... Zona turistike e Razmës, në ndryshim prej zonave tjera turistike të alpeve, shtrihet mbi një pllajë karstike, e cila paraqet kontraste befasuese në reliev, mes majave piramidale në pjesën më të madhe të pyllëzuara dhe gropave karstike, akullnajoro-karstike të mbuluara nga kullotat alpine ?