Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2019/37

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mërkur Bua

Mërkur Bua ka ka qenë fisnik arbëror një condottiero dhe kapiten zëmadh stradiotësh i ushtrive frënge, habsburge e venedikase.

Në shërbim të Venedikut luftoi kundër fiorentinasve, luftoi kundër francezëve në krah të SforcaveMilanos, në krah të francezëve luftoi kundër spanjollëve, bolonjezëve e në fund braktis francezët për t'i luftuar në krah të habsburgëve.

Morri tituj prej Papës, dhe Mbretit të Francës.