Jump to content

Wikipedia:Muaji Aziatik në Wikipedia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Muaji Aziatik në Wikipedia 2018

Muaji Aziatik në Wikipedia ose Wikipedia Asian Month është një garë vjetore në Wikipedia që ka për qëllim të ndërtoj një bashkëpunim dhe promovoj përmbajtjen aziatike në Wikipedia në gjuhë të ndryshme. Duke u zhvilluar gjatë muajit Nëntor 2018, qëllimi i Muajit aziatike në Wikipedia në gjuhën shqipe është për të përmirësuar sasinë dhe cilësinë e artikujve rreth vendeve dhe rajoneve të Azisë. Vitin e kaluar, mijëra artikuj u kontribuuan në dhjetëra gjuhë të ndryshme, në projektin Wikipedia Muaji Aziatik.

Edicioni i parë i kësaj gare filloi në 2015 dhe çdo vit, numri i artikujve dhe komuniteteve pjesëmarrëse është zgjeruar dhe bërë më i larmishëm. Në tre vitet e fundit, mbi 20.500 artikuj me cilësi të lartë janë shtuar në më shumë se 50 gjuhë nga më shumë se 2000 redaktorë të Wikipedias.

Si një simbol i miqësisë mes komuniteteve aziatike në Wikimedia, secili pjesëmarrës i cili kontribuon të paktën katër (4) artikuj që përmbushin kriteret do të marrë një kartolinë posaçërisht të dizajnuar për Wikipedian nga vendet e tjera pjesëmarrëse.

Rregullat

Për një artikull që të konsiderohet si pjesë e Muajit Aziatik në Wikipedia, ai duhet të përmbahet rregullave të mëposhtme:

 • Artikulli i ri duhet të jetë krijuar nga ju në mes 0:00 UTC 1 nëntorit, 2018 dhe 23:59 UTC 30 nëntorit, 2018
 • Artikulli duhet të jetë të paktën 3000 bajt dhe një gjatësi prej rreth 300 fjalë
 • Artikulli duhet të plotësojnë kriterin e rëndësisë
 • Artikulli duhet të ketë referenca të mirë. Çdo deklaratë e dyshimtë ose e diskutueshme në artikull duhet të jetë e verifikueshme nga citimi(et) të listuara në këtë artikull.
 • Artikulli nuk duhet të jetë thjesht një përkthim i makinës dhe duhet të jetë e shkruar në një stil të mirë të gjuhës.
 • Nuk duhet të ketë probleme (asnjë etiketim) brenda artikullit, dhe duhet të jetë e lirë nga shkeljet e të drejtës së autorit, paragrafit të përafërt dhe plagjiaturës.
 • Artikulli nuk duhet të jetë një listë ose tabelë. Megjithatë, nëse artikujt më pas promovohen si Lista të Përsosura do të konsiderohet në kuadër të projektit.
 • Artikulli duhet të jetë informativ
 • Artikulli duhet të jetë rreth ndonjë teme të një shteti aziatik.
 • Artikujt e dorëzuar nga një organizator duhet të kontrollohen nga organizatorët e tjerë.

Vini re se në fund të projektit, juria e Muajit Aziatik në Wikipedia do të përcaktojë nëse një artikull kualifikohet për përfshirjen ose jo në bazë të këtyre kritereve. Kur ju krijoni 4 artikuj që plotësojnë kushtet, ju do të merrni në kartolinë nga WAM nga një prej komuniteteve aziatike. Përdor këtë stampë "* {{IP|xx.xx.xx.xx}}:" për tu regjistruar si përdorues me IP.

 • Përdor këtë stampë {{WAM 2018}} në faqen e diskutimit të artikujve që krijoni/përmirësoni.
 • Përdor këtë stampë {{User Asian Month}} në faqen e përdoruesit.

Organizatorët


Edicioni i kaluar