Wikipedia:Muaji Aziatik në Wikipedia/2015

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Muaji Aziatik në Wikipedia
WikipediaAsianMonth-en.svg

Muaji Aziatik në Wikipedia ose Wikipedia Asian Month është një projekt online që ka për qëllim të ndërtoj në bashkpunim më të madh ndërmjet komuniteteve aziatike të Wikipedia-s. Duke u zhvilluar gjatë muajit nëntor 2015, qëllimi i Muajit aziatike në Wikipedia në gjuhën shqipe është për të përmirësuar sasinë dhe cilësinë e artikujve rreth vendeve dhe rajoneve të Azisë.

Si një simbol i miqësisë mes komuniteteve aziatike në Wikimedia, secili pjesëmarrës i cili kontribuon të paktën pesë artikuj që përmbushin kriteret do të marrë një kartolinë posaçërisht-projektuar për Wikipedian nga vendet e tjera pjesëmarrëse. Vende dhe rajone të cilat do të dërgojnë kartolina për këtë projekt janë Kina, India, Indonezia, Japonia, Filipinet, Tajvani dhe Tajlanda.

Wikipediani i cili do të kontribuojë më shumë artikuj me të kualifikuar në secilin version të Wikiedias do të nderohet edhe si "Wikipedia Asian Ambassador".