Jump to content

Wikipedia:Muaji Aziatik në Wikipedia/2016

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Muaji Aziatik në Wikipedia

Muaji Aziatik në Wikipedia ose Wikipedia Asian Month është një Edit-a-thon online që ka për qëllim të ndërtoj një bashkëpunim më të madh ndërmjet komuniteteve aziatike të Wikipedia-s. Duke u zhvilluar gjatë muajit nëntor 2016, qëllimi i Muajit aziatike në Wikipedia në gjuhën shqipe është për të përmirësuar sasinë dhe cilësinë e artikujve rreth vendeve dhe rajoneve të Azisë. Vitin e kaluar, u kontribua në më shumë se 7000 artikuj në 43 gjuhë të ndryshme, në projektin Wikipedia Muaji Aziatik.

Si një simbol i miqësisë mes komuniteteve aziatike në Wikimedia, secili pjesëmarrës i cili kontribuon të paktën katër (4) artikuj që përmbushin kriteret do të marrë një kartolinë posaçërisht të dizajnuar për Wikipedian nga vendet e tjera pjesëmarrëse.

Wikipediani i cili do të kontribuojë më shumë artikuj në secilën Wikiedia do të nderohet edhe si Ambasador i Wikipedias Aziatike "Wikipedia Asian Ambassador".

Rregullat

Për një artikull që të konsiderohet si pjesë e Muajit Aziatik në Wikipedia, ai duhet të përmbahet rregullave të mëposhtme:

 • Artikulli i ri duhet të jetë krijuar nga ju në mes 0:00 UTC 1 nëntorit, 2016 dhe 23:59 UTC 30 nëntorit, 2016
 • Artikulli duhet të jetë të paktën 3000 bajt dhe një gjatësi prej rreth 300 fjalë
 • Artikulli duhet të plotësojnë kriterin e rëndësisë
 • Artikulli duhet të ketë referenca të mirë. Çdo deklaratë e dyshimtë ose e diskutueshme në artikull duhet të jetë e verifikueshme nga citimi(et) të listuara në këtë artikull.
 • Artikulli nuk duhet të jetë thjesht një përkthim i makinës dhe duhet të jetë e shkruar në një stil të mirë të gjuhës.
 • Nuk duhet të ketë probleme (asnjë etiketim) brenda artikullit, dhe duhet të jetë e lirë nga shkeljet e të drejtës së autorit, paragrafit të përafërt dhe plagjiaturës.
 • Artikulli nuk duhet të jetë një listë ose tabelë. Megjithatë, nëse artikujt më pas promovohen si Lista të Përsosura do të konsiderohet në kuadër të projektit.
 • Artikulli duhet të jetë informativ
 • Artikulli duhet të jetë rreth ndonjë teme të një shteti aziatik.
 • Artikujt e dorëzuar nga një organizator duhet të kontrollohen nga organizatorët e tjerë.

Vini re se në fund të projektit, juria e Muajit Aziatik në Wikipedia do të përcaktojë nëse një artikull kualifikohet për përfshirjen ose jo në bazë të këtyre kritereve. Kur ju krijoni 4 artikuj që plotësojnë kushtet, ju do të merrni në kartolinë nga WAM nga një prej komuniteteve aziatike. Përdor këtë stampë "* {{IP|xx.xx.xx.xx}}:" për tu regjistruar si përdorues me IP.

 • Përdor këtë stampë {{WAM 2016}} në faqen e diskutimit të artikujve që krijoni/përmirësoni.
 • Përdor këtë stampë {{User Asian Month}} në faqen e përdoruesit.

Organizatorët

Pjesëmarrësit

Statistika