Wikipedia:Projekti Fjalori/Fizikë/G

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Fizikë apo Vitrina Projekti Fjalori/G ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
G-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

 • g
  1. 1...
 • G
  1. 1...
 • Gabimi
  1. Gabimet në matje - dukuri që zakonisht paraqitet gjatë matjeve të madhësive elektrike Kategoria:Matjet Elektrike.
  2. Gabimi sistematik - gabim i shkaktuar përshkakë të mos funksionimit korrekt të sistemit të parapregatitur për kryerjen e matjes.
  3. Gabimi i rastit - gabim i shkaktuar përshkakë të mos perfeksionimit të sistemit të parapregatitur për kryerjen e matjes.
  4. Gabimi absolute - zakonish më të kuptohet vlera mbi apo nën vlerenën e saktë të një madhësie.
  5. Gabimi relativ - është formë e shprehjes së gabimit absolut.
  6. Gabimi i shkalles së plotë - është forma e shprehjes së gabimeve të përgjithëshme të disa gabimeve gjatë një matje të një madhësie.
 • Gazi
  1. 1...
  2. gaz ideal - quhet gazi në të cilin nuk ka veprim të forcave molekulare.
  3. gaz real - quhet gazi në të cilin manifestohet veprimi i forcave molekulare.
 • Grami
  1. 1...
  2. - nënfish dhe ish-njësi matëse
  3. - nënfish i kilogramit : 1g = 0,001 kg.
 • Gravitacioni
  1. 1...
  2. - veti e terheqjes se pergjithshme te trupave (secili me secilin).
  3. g - shenja per nxitimin e rendimit tokesor.