Wikipedia:Takime/Editathona online për Monumentet/Zmarlind5

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e artikujve në të cilat përdoruesi @Zmarlind5 do punoj:

Banesa e Ollga Minges, Sotir Anastasit[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Banesa e Ollga Minges, Sotir Anastasit
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.61763
| gjatësi       = 20.78331
| lokacioni      = [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = Viti 1866 /Shek. 19
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 266/116.02.1979
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO027
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Banese
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Banesa e Ollga Minges, Sotir Anastasit''' është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"266/1"'' më ''"16.02.1979"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Banesa e ollga minges del me nje faqe ne rruge dhe nje oborr ne pjesen perendimore.Kati perdhe ngrihet mbi nje xokol te larte,te perfituar nga ngritja e bodrumeve mbi siperfaqen e tokes.Ne katin e pare korridori lidhet me dhomat dhe me katin e dyte npr shkalleve.Nga dhomat,vetem ajo e ndenjes ruan pajisjet fillestare,oxhakun dhe bllokun e musendrave.Kati I siperm ka dhe hapesiren e qoshkut ne pamjen ballore.Dhomat e katit,te fjetjes, jane te thjeshta e te pangarkuara.Lartesia e objektit eshte rreth 10m.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Kisha e Shën Triadhës (Tudar i Oparit)[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Kisha e Shën Triadhës (Tudar i Oparit)
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.620911
| gjatësi       = 20.503439
| lokacioni      = [[Lavdar I Oparit]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = PERIUDHA Bizantine, VITI /Shek – 1497 / XV
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 615.01.1963
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO071
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Kishe E Tipit Me Mbulese Ne Forme Kryqi
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Kisha e Shën Triadhës (Tudar i Oparit)''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Lavdar I Oparit]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"6"'' më ''"15.01.1963"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Kisha e Shën triadhes ka vlera ikonografike.Kisha eshte bazilikale dhe me mbulese ne forme kryqi,me tambur dhe kupole. Ka gjatesi 9.69 M, gjeresi 7.21 M dhe lartesi 9m. Ka altar ne lindje me abside gjysem rrethore si brenda dhe jashte. Ne perendim eshte hyrja nepermjet nje nike,e cila mbulohet me hark te shkallezuar dhe ka nje dritare qendrore te larte dhe te ngushte.Ne tambur alternohen nike dhe dritare te rrethuara me harqe.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Kulla (Teqeja e Turanit)[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Kulla (Teqeja e Turanit)
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.619869
| gjatësi       = 20.738908
| lokacioni      = [[Turan]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = Shek. XIX
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 586 e 487417.03.1948, 23.09.1971
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO072
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Kulle Roje
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Kulla (Teqeja e Turanit)''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Turan]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"586 e 4874"'' më ''"17.03.1948, 23.09.1971"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Objekti ndodhet ne buze te rruges.Ka nje siperfaqe prej 46.575 M2 me dimensione 6.75 X 6.9 M,lartesi 15m.Perdorimi fillestar I kulles ka qene vrojtimi. Kulla, ka nje pjese te zhytur nen toke, kurse pjesa tjeter eshte mbi toke. Hyrja behet e mundur nga nje dere me qemer, e cila te fut ne nje korridor te voge, qe aty behet e mundur kalimi per nje pjesen nentoke dhe pjesen siper. Tek pjesa e siperme ka pasur nje shkalle druri dhe dysheme druri ne nderkat. Tek pjesa e siperme ka disa dritare te medha me qemer.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Banesa e Ollga Xhamballos[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Banesa e Ollga Xhamballos
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.615775
| gjatësi       = 20.781613
| lokacioni      = [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = Shek. 19
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 266/116.02.1979
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO028
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Banese
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Banesa e Ollga Xhamballos''' është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"266/1"'' më ''"16.02.1979"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Banesa e ollga xhamballos nxjerr ne rruge pamjen anesore,ndersa pamja kryesore ka perpara oborrin nga perendimi.Banesa eshte dykateshe.Gjate ballit te katit perdhe hapet nje hajat I ngushte.Ai paraprin dhomen e ndenjes,soben.Soba ka bllokun e musendrave dhe perballe eshte ndertuar vatra.Ne katin e siperm cardaku ze vend ne nje krah.Ai nderlidhet me dhomen e madhe dhe me nje mjedis te vogel,qe del ne balle te nderteses.Tavani prej derrase zbukurohet me elemente te gdhendura.Lartesia e objektit eshte rreth 9m.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Banesa shtetërore e Vakse Xengos[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Banesa shtetërore e Vakse Xengos
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.616168
| gjatësi       = 20.782115
| lokacioni      = [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = VITI /Shek - ? / Gjysma e pare e Shekullit XIX
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 615.01.1963
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO039
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Banese Tre Kateshe Me Mysafirhane
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Banesa shtetërore e Vakse Xengos''' është një monument i trashëgimisë kulturore në rrethin e [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"6"'' më ''"15.01.1963"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Banesa eshte ne forme katerkendeshe me permasa 7.08M x 7.98 M x 10.5M.Ne katin e pare eshte e hapur, ne katin e dyte jane ambientet e sherbimit, kurse ne katin e trete ndodhen ambientet e rezidences se miqve.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Bazilika paleokristiane Lagja e Re[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Bazilika paleokristiane Lagja e Re
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = 
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 
| gjatësi       = 
| lokacioni      = [[Gorice e Madhe]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = 
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 36809.12.2014
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO040
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Bazilika paleokristiane Lagja e Re''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Gorice e Madhe]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i miratuar me numër ''"368"'' më ''"09.12.2014"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> Kisha e Shën Marisë (Vithkuq)[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Kisha e Shën Marisë (Vithkuq)
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.524748
| gjatësi       = 20.594893
| lokacioni      = [[Vithkuq]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = PERIUDHA POST BIZANTINE, VITI /Shek - gjysma e dyte, Shek 17
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 615.01.1963
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO063
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Kishe
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Kisha e Shën Marisë (Vithkuq)''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Vithkuq]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"6"'' më ''"15.01.1963"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Kisha perbehet nga naosi,narteksi dhe hajati.Kisha eshte nje nefeshe me kupole.Permasat e brendshme jane 7.90*4.80M.Ne muret veriore dhe jugore dalin dy cifte pilastrash te lidhura mes tyre me harqe,te cilat e ndajne hapesiren ne tri pjese.Pjesa qendrore eshte me e madhe ,ne forme katrore dhe eshte e mbuluar me kupole.Naosi lidhet ne anen perendimore me narteksin,i cili eshte ndertuar me vone.Hajati po ashtu eshte ndertuar me vone.Lartesia maksimale e kishes eshte rreth 7 m.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Kisha e Shën Mitrit (Boboshticë)[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Kisha e Shën Mitrit (Boboshticë)
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.55702
| gjatësi       = 20.759377
| lokacioni      = [[Boboshtice]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = 
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 615.01.1963
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO068
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Kishe
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Kisha e Shën Mitrit (Boboshticë)''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Boboshtice]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"6"'' më ''"15.01.1963"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Kisha eshte me dimensione 15.45*5.23M.Ajo eshte e perbere nga naosi dhe narteksi.Muret e brendshme te naosit jane te pikturuara.Kisha eshte e mbuluar me cati me tjegulla vendi.Lartesia e objektit eshte rreth 4m.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Kisha e Shën Thanasit (Voskopojë)[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Kisha e Shën Thanasit (Voskopojë)
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = Arkitekture
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 40.638241
| gjatësi       = 20.590044
| lokacioni      = [[Voskopoje]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = PERIUDHA Post Bizantine, VITI /Shek 1724 / XVII
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 586 e 487417.03.1948, 23.09.1971
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO070
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =Bazilike Me Tre Nefe
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Kisha e Shën Thanasit (Voskopojë)''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Voskopoje]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i llojit "Arkitekture", i miratuar me numër ''"586 e 4874"'' më ''"17.03.1948, 23.09.1971"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--Bazilike trenefeshe qe ndodhet ne pjesen verilindore,tek lagjia akamnelit.Ajo ka dy kupola mbi tambur me qemere dhe kalota sferike te mbeshtetura mbi dy pilastra dhe tete shtylla.Permasat e tri nefeve jane 19 x 10.50 Mx 8 m,kurse lartesia e kupolave dhe nefit shkon ne 9m.Absida eshte e dekoruar se jashtmi nga shtate harqe te verbera dhe dy te tjera anesore ne te dy krahet ,qe kurorezojne dy dritare te vogla.Hajati eshte 18.90 M I gjate dhe 2.85 M I gjere, e perkufizuar nga 6 arkada te mbeshtetura ne 5 shtylla dhe dy kapitele.<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>--> 

Mozaiku në fshatin Polene[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox vend historik
| emri        =Mozaiku në fshatin Polene
| emri_amëtar     = 
| gjuha_amëtare    = 
| foto        = 
| përshkrimi     = 
| lloji        = 
| locmapin      = Shqipëria
| gjerësi       = 
| gjatësi       = 
| lokacioni      = [[Polene]], [[Korçë]], [[Shqipëri]]
| sipërfaqja     = 
| ndërtuar      = 
| arkitekt      = 
| arkitektura     = 
| organi_drejtues   = DRKK Korçë
| përcaktimi1     = SHQIPËRI
| përcaktimi1_offname = Monument i trashëgimisë kulturore
| përcaktimi1_data  = 188610.06.1973
| përcaktimi1_kriteret = I
| përcaktimi1_numri  = KO085
| përcaktimi1_free1name = Tipologjia
| përcaktimi1_free1value =
| përcaktimi1_lloji  = Nën mbrojtje
}}
'''Mozaiku në fshatin Polene''' është një monument i trashëgimisë kulturore në [[Polene]], rrethi i [[Rrethi i Korçës|Korçës]], në qarkun e [[Qarku i Korçës|Korçës]], [[Shqipëri]] <ref name=#imk#>{{cite book|title=LISTA E MONUMENTEVE: RRETHI I KORÇËS|publisher= Instituti i Monumenteve të Kulturës - Ministria e Kulturës|url=http://imk.gov.al/site/?page_id=77|accessdate=26 janar 2016|ref=imk}}</ref>. Ky monument është i miratuar me numër ''"1886"'' më ''"10.06.1973"''.

==Referencat==
{{reflist}}
==Lidhje të jashtme==
*[http://imk.gov.al/site/?page_id=77 Instituti i Monumenteve të Kulturës]

{{Shqipëria-hist-cung}}[[Kategoria:Monumente kulturore në Shqipëri]]<!--<ref name=imk-map>{{cito uebin|title=Map - IMK WebGIS|url=http://imk.gov.al/Pages/Default.aspx|website=imk.gov.al|publisher=IMK|accessdate=13 tetor 2016|ref=imk-map}}</ref>-->