Wikipedia:Takime/WikiProjekti Gratë - Maratonë redaktimi në Wikipedia/Udhëzime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fillimi

 

Udhëzime

 

Lista

 

Kontributet

 


 • Sigurohuni që jeni të loguar me username-in tuaj në Wikipedia.
 • Kini parasysh rregullatː
 • Gjëja më e rëndësishme në lidhje me këtë udhëzues është për të theksuar duhet përdorur një gjuhë sa më neutrale të jetë e mundur dhe sa më pak seksiste të jetë e mundur. Ajo që duhet të shmanget është një asimetri në përkufizimet e supremacisë e perspektivës mashkullore.
 • Shmangni gjuhë që supozon se speciet njerëzore meshkuj janë neutral dhe gratë janë të tjera.
 • Të mos përcaktohet statusi i saj për shkak të partnerit: referenca të gjinisë së saj, vajzën, nëna apo gruaja mund të paraqiten në seksionin e jetës personale, por jo domosdoshmërisht në hyrje. Për shembullː Artikulli i Inva Mulës nuk ka pse të niset me fjaline "Inva Mula" bashkëshortja e Hetem Ramadanit...apo e bija e Avni Mulës etj, ndërkohë që tek artikujt rreth biografisë së meshkujve nuk thuhet asnjëherë, bashkëshorti i ..
 • Mos përdorni termin "gruaja" por përdorni "bashkëshortja ose bashkëshorti" ose "partner" ose "partnerja" sipas rrethanave. Ju mund të thoni se "është e martuar me XY" në vend të "është gruaja e".
 • Shkruajini artikujt në një tekst editor përpara se ti hidhni online.

Stampa ndimëse[Redakto nëpërmjet kodit]

Infobox person[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Infobox person
| emri       = 
| emër tjetër   =
| image      = 
| përshkrimi    = 
| datëlindja    = 
| vendlindja    = 
| data e vdekjes  = 
| vendvdekja    =
| qyteti ku jeton =
| kombësia     =
| nënshtetësia   = 
| arsimimi     =
| shkolla     = 
| profesioni    = 
| vepra të njohura =
| i njohur     =
| e njohur     = 
| vitet aktiv   =
| kompania     = 
| organizata    = 
| titulli     = 
| posti politik  = 
| paraardhësi   = 
| pasardhësi    =
| partia      =
| statusi civil  =
| bashkëshortja  =
| bashkëshorti   =
| fëmijë      =
| prindër     =
| çmime      =
}}