Jump to content

Wikipedia:Takime/WikiProjekti Gratë - Maratonë redaktimi në Wikipedia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fillimi

 

Udhëzime

 

Lista

 

Kontributet

 


Wikiprojekti Gratë i dedikohet redaktimit në Wikipedian Shqip të temave rreth biografive të jetës së grave apo cështjeve të tjera që lidhen me to. Ky projekt kërkon të krijojë një mjedis të përshtatshëm për pjesëmarrjen e grave në hapësirën e Wikipedias.

Në Wikipedia ne kemi një hendek gjinor shumë të madh që ndikon në mënyrë të pashmangshme mbi përmbajtjen e artikujve. Objektivi i Wikimedia Foundation është për të tërhequr më shumë partnerë për të siguruar diversitetin dhe cilësinë e përmbajtjes. Per rreth 4 ore, diten e diele me datë 20 do redaktojme biografi vajzash/grave Shqiptare dhe të huaja. Materiali do sigurohet nga organizatoret dhe mund të gjehet tek kjo faqe: Wikipedia:WikiProjekti Gratë e cila do përditësohet gjatë gjithë kohës deri në ditën e eventit. Nëse dikush ka sugjerime të ndonjë biografie ju lutemi shtojeni në listë duke përfshirë dhe burimin.

Mund të bashkohet online kushdo që ka dëshirë të redaktojë ː)

Për vajzat që nuk jetojnë në Tiranë dhe kanë nevoje t'ju rimbursojmë rrugën, ju lutemi na shkruani sa më parë ne emailin: info@wikimedia.al duke qenë se kemi një buxhet të limituar për shpenzimet e rrugës. Gjithsesi eventi është i hapur për këdo që do të marrë pjesë, jo vetëm për vajzat. Gjate kohës që redaktohet do të ketë një kokteil për pjesëmarrësit. E vetmja gjë që duhet të keni me vete është laptopi.

Informacione për takimin[Redakto nëpërmjet kodit]

Data: 20 nëntor, 2016

Vendi: Open Labs Hackerspace - Adresa: Rr. Pjetër Budi, Pallati Boga 67, Tiranë, Shqipëri.

  • 15ː00 -- Prezantim i shkrurtër rreth projektit
  • 15ː15 - 16ː45-- Redaktim
  • 16ː45 - 17ː15-- Pushim, kokteil për pjesëmarrësit
  • 17ː15 - 20ː00 -- Redaktim
Vini re: Nëse nuk keni llogari në Wikipedia, atëherë shënoni emrin dhe e-mail adresën.

Leonelaballa@gmail.com