Jump to content

Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2020 Shqipëria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CEE Spring

Wikimedia CEE Spring 2020 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon.

Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa Pranvera që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri më 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqendruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni.

Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen qendrore të garës.

Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktojnë këto artikuj.

  1. Çdo përdorues mund të marr pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime.
  2. Artikujt të jenë të kompletuar, mos përdor mjete për përkthim automatik pa konfirmimin të rezultatit.
  3. Kontributet duhet të jenë shkruara me një shqipe të mirë dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia-s.
  4. Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring do të marrin pikë.
  5. Artikujt duhet të jetë të paktën 2,000 bajt dhe të kenë të paktën 200 fjalë.
  6. Artikujt duhet të krijohen mes datave 21 mars dhe 31 Maj 2020.

Më poshtë gjeni sugjerime rreth afateve kohore për secilin shtet, por nuk është e detyrueshme që të ndiqet patjetër lista si më poshtë, ju mund të shkruani për secilin shtet pa pasur rëndësi se në cilën javë sugjerohet të shkruhet. Listën e artikujve për secilin shtet e gjeni këtu. Është shumë e rëndësishme për dokumentimin rajonal. Për secilin shtet artikujt janë në anglisht ju lutemi tek lista e pjesëmarrësve shënoni artikullin që do përktheni në gjuhën shqipe.

Week # Days Communities / Languages Themes
Week 1 21 March – 29 March Austria, Greece Medicine
Week 2 30 March – 5 April Hungary, Erzya Sports
Week 3 6 April – 12 April Slovenia, Russia Economy
Week 4 13 April – 19 April Turkey, Malta, Azerbaijan Architecture
Week 5 20 April – 26 April Poland, Kazakhstan, Bashkortostan Nature
Week 6 27 April – 3 May Latvia, Serbia Food
Week 7 4 May – 10 May Ukraine, Armenia, Albania History
Week 8 11 May - 17 May Esperanto, Croatia, Kosovo Education
Week 9 18 May – 24 May Estonia, Slovakia, North Macedonia Science
Week 10 25 May – 31 May Belarus, Romania and Moldova Culture

Pjesëmarrësit

[Redakto nëpërmjet kodit]
  • Ju lutem shtoni emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në tabelën me poshtë nqs doni të merni pjesë në konkurs dhe plotësoni listën e kontributeve pasi të shtoni apo redaktoni artikujt!
Përdoruesi/ja Artikujt Numri i artikujve Numri i byteve E gjeni te historia e artikullit(jo e detyrueshme) Shuma e pikëve (shkruhet nga juria)
Liridon Fusha e Popovës  • Ne jemi malet tona  • Bjelashnica 3 12000+
Perdoruesi2 Artikulli1  • Arikulli2  • Arikulli3 3 1000+

Fituesit e vlerësuar sipas kategorive më poshtë do të fitojnë çmime dhe certifikata.

  • Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga juria)
  • 10 kontribuesit më aktiv (marrin kartolina)
  • Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re.

Wikimedia CEE Spring 2020 Kosova

Lidhje të jashtme

[Redakto nëpërmjet kodit]