Jump to content

Yhwach

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Yhwach (ユーハバッハ, Yūhabahha), shpesh referohet si "Madhëria juaj" (陛下, heika) nga njerëzit e tij. Ai është perandor i Wandenreich dhe Babai i Quincy nga manga Bleach.

Ai posedon titullin “A” - “Almighty” dhe është djali i Mbretit të Shpirtërave.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Yhwach dëshiron paqe në botë dhe e urren konfliktet dhe duke besuar se betejat e dhimbshme duhet të përfundojnë shpejt. Ai admironte komandantin e Gotei 13, Genryūsai Shigekuni Yamamoto, të cilin e quajti një demon për trajtimin e vartësve të tij si hiri i shpenzuar. Yhwach përbuz vlerat si drejtësia dhe nderi, prandaj ai e urren si Gotei 13 u bë "i dobët" gjatë 1000 viteve të mungesës së tij. Ai gjithashtu nuk i pëlqen gënjeshtrat, dhe nuk jep ndonjë falsitet për ekzistencën e vartësve të tij.

Ai i trajton njerëzit e tij dhe Quincy shumë ndryshe. Ai është shumë i dashur tek disa prej tyre duke i quajtur si bijtë e tij. Yhwach mund të tregojë mëshirë dhe mirënjohje, duke falënderuar Royd Lloydin për sakrifikimin e tij në një mision vetëvrasës dhe duke i dhënë atij një vdekje të shpejtë nëpërmjet zhdukjes pasi ky i fundit ka humbur shumicën e bustit të tij. Yhwach nuk i pëlqen besnikërisë së verbër dhe ishte i kënaqur që Sternritter e tij tregoi pakënaqësi të hapur me zgjedhjen e tij të pasardhësit.

Yhwach beson se ai dhe Sternritter e tij janë shokë dhe se ata duhet të jenë të përgatitur për të ndihmuar njëri-tjetrin sa herë që është e nevojshme, edhe nëse kjo do të thotë se disa anëtarë duhet të sakrifikohen për të tjerët; ai e tregoi këtë besim duke përdorur Auswählen për të vjedhur forcën e jetës së Sternritter që kishte mbetur prapa për të ringjallur Schutzstaffel e tij të rënë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si fëmijë, Yhwach nuk mundi të shihte, të dëgjonte, të fliste, apo të lëvizte. Përkundër kësaj, ai nuk kishte frikë, dhe nuk do të kishte qarë madje edhe nëse ai kishte aftësinë për të bërë, sepse ai e dinte se do të vazhdonte të jetonte. Njerëzit rreth tij e trajtuan Yhwach me nderim të madh sepse të gjithë ata që preknin Yhwachin gjetën se gradualisht fituan diçka që u mungonte. Kjo ndodhi sepse Yhwach zotëronte fuqinë për të ndarë shpirtin e tij. Kushdo që e preku atë mori një fragment të shpirtit të tij dhe ato fragmente i shëruan plagët që vetë shpirtrat e tyre nuk mundën. Në të njëjtën kohë, kur plagët e tyre u shëruan ngadalë, aspektet e ndryshme të secilit person u shtypën në fragmente të shpirtit të Yhwach, të cilat i kishin marrë derisa ato fragmente u kthyen në Yhwach në momentin e vdekjes së pronarëve të tyre. Edhe pse askush që preku Yhwachin jetonte për shumë kohë, njerëzit vazhduan të mblidheshin rreth tij. Ndërsa ai rifitoi fragmente të shpirtit të tij që ai kishte ndarë, trupi i Yhwach filloi të fitonte funksionin. Me kalimin e kohës, kur veshët e tij të shurdhër u bënë në gjendje të dëgjonin, Yhwach kuptoi se njerëzit kishin filluar ta quanin atë me një emër të pazakontë: "YHWACH". Ai e kuptoi se ky ishte emri i Perëndisë që këta njerëz adhuronin, por ai zgjodhi megjithatë që ta merrte këtë emër për të vetin.

Si mbreri i Quincy, Yhwach përdori fuqinë e tij për të pushtuar tokat veriore ku fshati dhe pyjet e tyre ndodheshin, të dyja të cilat ai dogji; ky territor i pushtuar u bë i njohur si Lichtreich (që do të thotë Perandoria e Dritës). Pesë vjet më vonë, ai e informoi Zeidritz se donte të krijonte një ushtri të re. Kur Zeidritz vuri në dukje se si ata kishin pushtuar të gjitha vendet e afërta, Yhwach deklaroi se ata nuk kishin pushtuar Shoqatën e Shpirtërave para se të zbulonte se kishte për qëllim të krijonte një ushtri të quajtur Sternritter për këtë qëllim.

Rreth 1,000 vjet më parë, në rrethana të panjohura, Genryūsai Shigekuni Yamamoto dështoi ta vriste atë. Pas betejës së tij me Yamamoton, Yhwach gjoja ka humbur fuqitë e tij. Quincy foli për të si "Mbreti i Vulosur": pas 900 viteve të vulosjes, ai do të rifitonte pulsin e tij; pas një tjetër 90, ai do të rifitonte intelektin e tij; dhe pas 9 vitesh të tjera, ai do të thithte fuqinë e çdo Quincy "të papastër" për t'i bërë aftësitë e tij të tijat. Me Auswählen, ai e bëri këtë me Kanae Katagiri, duke e vrarë atë dhe me Masaki Kurosaki, i cili vdiq gjatë luftës së saj me Grand Fisher për shkak të humbjes së kompetencave të saj. Të gjithë Quincu "i papastër” u vranë përveç Uryū Ishida.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Yhwach u lind me aftësinë e lindur për të shpërndarë një pjesë të shpirtit të tij në një tjetër duke u prekur prej tyre. Yhwach fiton fuqi duke dhënë një aftësi, duke i lejuar atij që ta mbajë atë, dhe pastaj duke e kthyer atë.

Almighty[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kur Yhwach aktivizon Almighty, sytë e tij ndahen në dysh. Me këtë aftësi, ai mund të shoh të ardhmen. Ai poashtu mund ta ringjallë veten duke e ri-shkruar të ardhmen në të cili ai ka vdekur.

Yhwach ka thënë se fuqia e vërtetë e Almighty është transformimi i së ardhmes. Çdo fuqi që ai e sheh në të ardhmen nuk mund ta mposhtë e as ta lëndoj atë.

Fuqitë e Quincy[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si Quincy, Yhwach mund të përdorë teknika të Quincy, si Blut (Gjak), Heilig Pheil (Shigjetë e Shenjtë), Hirenkyaku. Ai ka treguar disa teknika tjera që Quincy tjerë nuk e kanë treguar ose nuk kanë mundur ta përdorin:

  • Auswählen (Zgjedhje): Pasi u vulos për 900 vite, Yhwach përdori këtë teknikë të kthejë fuqitë e tij. Me këtë teknikë, Yhwach mund të vjedh fuqitë e njerëzve të tij dhe të bëj për veti.
  • Sankt Altar (Altari i Shenjtë): Ai thirr pesë sfere energjie rreth kundërshtarit të tij; ata e godasin këtë të fundit me trupa energjie, duke formuar simbolin tipik të Quincy. Teknika ka efektin e vjedhjes së fuqisë së atyre që janë goditur me qëllim që ta kalojnë atë në të njëjtën Yhwach.

Yhwach përdori medaljen ku ka aftësi ta vjedh Bankai, ai vodhi Bankai e komandantit të Gotei 13, Yamamoto edhe pse ai kurrë nuk e përdori pas vjedhjes.