Lista e antëtarëve të Wandenreich

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Wandenreich (ヴァンデンライヒ, Vandenraihi; që do të thotë “Perandoria e padukshme”) është një perandori e fshehur e Quincy që ishin në luftë me Shoqatën Shpirtërore.

Në shërbimin e perandorit Yhwach ka një numër të njerëzve që ndjekin urdhërat e tij. Yhwach zgjodhi Uryū Ishida si pasardhës të të gjithë monarkisë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pasi humbi luftën me Shinigami 1000 vjet më parë, Quincy u arratis nga Bota Njerëzore në Seireitei, vendi për të cilin ata besohej se ishin më të pa maskuarit. Duke vepruar kështu, ata përdorën Reishi (grimcat shpirtërore) për të krijuar hapësirë në "hijet". Kjo është ajo që u quajt Wandenreich, "Perandoria e padukshme". Plani i tyre ishte të përdorin Reishi të bollshme që u gjet vetëm në Shoqatën Shpirtërore si burim i fuqisë së tyre, kështu që ata u fshehën dhe pritën 1000 vjet ndërsa mblodhën fuqinë e tyre.

Dikur pas humbjes së Sōsuke Aizen, Wandenreich pushtoi Hueco Mundo, duke kapur Tier Harribel në këtë proces. Përveç kësaj, ata rekrutuan Arrancar të shumta në shërbimin e tyre dhe vranë shumë Hollows.

Organizata[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Struktura organizative e Wandenreich ende nuk është e qartë, por ekziston një monarki qendror i bazuar në selinë e tyre. Në shërbimin e tij, ka një numër që ndjekin urdhërat e tij të drejtpërdrejta. Pasardhësi i tij i të gjithë monarkisë është Uryū Ishida.

Sternritter[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sternritter (gjermanisht për “Kalorësit e Yllit”) janë grup prej Quincy të fuqishëm. Jugram Haschwalth është Grandmaster dhe poashtu shërben si udhëheqësi i dytë pas Yhwach. Secili Sternritter ka shkronja të alfabetit që përfaqëson aftësitë e tyre që janeë përcaktuar nga Yhwach.

Katër Sternritter janë emëruar rojtar të perandorit: Pernida Parnkgjas, Askin Nakk Le Vaar, Gerard Valkyrie, and Lille Barro. Rojtarët ndryshe quhen Schutzstaffel (gjermanisht për “Rojtarë Mbrojtës”)

Epiteti Anëtari Aftësia
A - "The Almighty" Yhwach Aftësi për ta shikuar të ardhmen
Haschwalth mund ta përdorë këtë aftësi kur Yhwach është në gjumë.
A - "The Antithesis" Uryū Ishida Zhvendosja e gjërave midis dy personave (P.sh nëse Uryū plagoset, ai zhvendos plagën e tij te kundërshtari i tij)
B - "The Balance" Jugram Haschwalth Transferoni fatkeqësinë dhe dëshpërimin e tij në një mburojë që e përcjell atë tek armiku me fat duke e plagosur atë.
C - "The Compulsory" Pernida Parnkgjas Depërtimi përmes nervave tij në trupin e kundërshtarit të tij
D - "The Deathdealing" Askin Nakk Le Vaar Toksiku e bën çdo substancë që ajo merr me rritjen e dozës së saj vdekjeprurëse, mund të imunizojë veten kundër substancave që konsumon.
E - "The Explode" Bambietta Basterbine Krijon sfera që eksplodon kudo që prek
F - "The Fear" Äs Nödt Përdoruesi shtyn kundërshtarin të frikësohet
G - "The Glutton" Liltotto Lamperd Konsumon njerëz
H - "The Heat" Bazz-B Reishi i zjarrit
I - "The Iron" Cang Du Trupi i hekurtë
J - "The Jail" Quilge Opie Krijon burg prej Reishi
K BG9 e panjohur
L - "The Love" Pepe Waccabrada Kushdo që goditet nga ai, bie në dashuri me të dhe bëjnë gjithçka që Pepe dëshiron
M - "The Miracle" Gerard Valkyrie Ai merr çdo lëndim dhe bëhet gjigant
N Robert Accutrone e panjohur
O - "The Overkill" Driscoll Berci Bëhet i fuqishëm duke vrarë njerëz
P - "The Power" Meninas McAllon Forcë mbinjerëzore
Q - "The Question" Bérénice Gabrielli Nxit kundërshtarin të dyshoj
R - "The Roar" Jérôme Guizbatt Vret njerëz duke bërtitur
S - "The Superstar" Mask De Masculine Bëhet i fuqishëm kur partneri i tij brohorit për të
T - "The Thunderbolt" Candice Catnipp Manipulon vetëtimë
U - "The Underbelly" NaNaNa Najahkoop Analizon energjinë e armikut për një periudhë kohore
V - "The Visionary" Gremmy Thoumeaux Çdo gjë që imagjinon bëhet realitet
W - "The Wind"[1] Nianzol Weizol Shmang sulmet e armikut
X - "The X-Axis" Lille Barro Arma e tij shpon çdo gjë që edhe armiku nuk mund ta bllokoj
Y - "The Yourself" Loyd Lloyd et Royd Lloyd Loyd tranformohet në paraqitjen dhe fuqinë e dikujt
Royd transformohet në paraqitjen, personalitetin dhe kujtesën e dikujt
Z - "The Zombie" Giselle Gewelle Manipulon zombie
Σ - "Sigma"
ishte e njohur si "V" The Viability para se Yhwach ta riemërtoj në Sigma.
Shaz Domino Çdo dëm i shkaktuar në trupin e Shazit është riparuar duke thithur Reishi nga mjedisi i tij, duke përfshirë zëvendësimin e gjymtyrëve të humbura, duke e bërë atë krejtësisht të pavdekshëm.

Jagdarmee[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jagdarmee (gjermanisht për “Ushtria gjuetare”) është njësi gjuetie e Hueco Mundo ku ishte besuar nga perandori të kapte njerëzit e Aizenit që të shërbejnë perandorisë së tij. Kapiteni ekzekutiv është Quilge Opie.

Soldat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ushtria përbëhet nga një numër i madh i Soldat i aftë (聖 兵 (ゾ ル ダ ー ト), zorudāto; gjermanisht për "Ushtar"). Ata mund ta mposhtin Shinigami të rangut të ulët me lehtësi.

Të tjerët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wandenreich kanë hartuar me forcë shumë Arrancar të fortë në ushtrinë e tyre, të cilët konsiderohen se janë ushtarë të dobishëm për shkak të tyre që nuk kërkojnë trajnim parakusht, por vlerësohen si të shpenzueshëm, sepse Yhwach vrau dy prej tyre pasi të konsiderohej se kishin përmbushur qëllimet e tyre , dhe pohoi se, pasi të ketë aneksuar Hueco Mundo, ai mund të marrë sa më shumë Arrancar sa të dëshirojë. Çdo Arrancar që do të hartohet ka konfiskuar Zanpakutō e tyre, dhe në vend i është dhënë një kryq Quincy që i lejon ata të formojnë Armët e Shpirtit.

Ekziston një njësi komunikimi, e cila ruan lidhjen midis selisë dhe njësive operative.

Arrancar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Lüders Fliegen:

Ky arrancar u detyrua të ishte pjesë e Wandenreich. Misioni i tij ishte të largohej për të shpallur luftë në Shoqatën e Shpirtit. Ai ishte vrarë nga Madhëria e Tij, pasi ishte tepër arrogant për të.

  • Ebern Asguiaro:

Ishte një anëtar i Wandenreich i cili u dërgua në qytetin e Karakura për të imobilizuar përkohësisht Ichigon dhe të përpiqet të vjedhë Bankai e tij, pa asnjë dobi. Maskat e tij janë në anën e djathtë të fytyrës së tij në nivelin e syrit të tij. Ai është vrarë shpejt nga Madhëria e Tij pa e bërë raportin e tij.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas autorit të anime dhe manga Bleach, Tite Kubo - anëtarët e Schutzstaffel: Pernida Parnkgjas, Gerard Valkyrie, Lille Barro, dhe Askin Nakk Le Vaar - janë bazuar në epokat e ndryshme të luftës: e lashtë, mesjetare, moderne dhe e tanishme.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ The Wind nuk do të thotë erë, por folja To Wind dmth të shmangësh, fuqia e Nianzol ishte që të shmang sulmet e armikut.