Zyber Hallulli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Zyber Hallulli.jpg

Zyber Hallulli ishte kryetar i Bashkisë së Tiranës[1] prej vitit 1913 deri në vitin 1914.

Zyber Hallulli lindi në Tiranë në vitin 1842. Studimet e para i kreu në qytetin e lindjes ku përfundoi shkollën e mesme "Ruzhdie". Më vonë ai u diplomua në Stamboll për filozofi dhe teologji. Ai u emërua Kryetar i Bashkisë së Tiranës nga Pleqësia e qytetit në vitin 1913. Zyber Hallulli ishte Myftiu i Tiranës.

Më 1917 themeloi jetimoren e parë Streha Vorfnore, që është akoma ne funksionim në Shqipëri.

  1. ^ Valter Gjoni. "42 kryetarët e Tiranës. Album fotografik dhe biografik", Tiranë, Shkurt 2016.