Jump to content

Çalım

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Çalım Shqiptimi tatar: [ɕʌˈlɯm] ishte një kështjellë e trupave tatare, e cili u ndërtua gjatë Luftës Ruso - Kazane. Kështjella u ndërtua nga njerëzit nën Mameshbirde në bregun e djathtë të lumit Volga në kodrën Sundır në 1555. Kështjella ndodhej 160 çaqr[1] më lart se Kazani. Në 1556, u rrethua nga trupat ruse dhe u rrënua.[2]

  1. ^ "Njësitë tatare të matjes".
  2. ^ ""Çalım". Enciklopedia Tatare" (në anglisht).