Jump to content

Ëvetari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fare i ri Ëvetar shqip për dielm nismëtarë ... (shkruar nga Naum Veqilharxhi - 1845)

Ëvetari (titulli i plotë: "Fare i ri ËVETAR SHQIP për dielm nismëtarë ...) është abetarja e parë e gjuhës shqipe, shkruar nga rilindasi Naum Veqilharxhi, botuar për herë të parë në vitin 1844 me titull "Fort i shkurtër e i përdorshim ËVETAR SHQIP Për çdo si cilë qëdo të mpsonjë të kënduarit e të shkruarit bukur shqip ..." dhe ribotuar me disa ndryshime dhe plotësime në vitin 1845 (Shih foto).[1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ https://shqiptarja.com/lajm/si-i-shkroi-naum-veqilharxhi-br-abetaret-e-para-te-gjuhes-shqipe-br?r=app