Jump to content

1956 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
1956

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1956
Lista e viteve në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1956Republikën e Shqipërisë.

  • Shkurt - Kryetari i Partisë Komuniste të Bashkimit Sovjetik, Nikita Hrushçovi mbajti fjalimin "Mbi kultin e personalitetit dhe pasojat e saj", në të cilën ai kritikoi paraardhësin e tij Josef Stalin, dhe shkaktoi një ftohtësi në marrëdhëniet me Shqipërinë nën udhëheqje të Enver Hoxhës, një pro-Stalin.