ARPANET

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) ishte një rrjet i hershëm packet switching (ndërrimit të paketave) dhe rrjeti i parë që implementojë paketën e protokollit TCP/IP. Të dy teknologjitë u bën themeli teknik i Internetit. ARPANET u financuar fillimisht nga Agjencia e Projekteve Hulumtuese të Avancuara (ARPA) e Departamentit të Mbrojtjes së Shteteve të Bashkuara.[1][2][3][4][5]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ L.A Lievrouw - Handbook of New Media: Student Edition (p.253) (edited by L.A Lievrouw, S.M. Livingstone), published by SAGE 2006 (abridged, reprint, revised), 475 pages, ISBN 1-4129-1873-1 [Retrieved 2015-08-15]
  2. ^ G. Schneider; J. Evans; K. Pinard. The Internet - Illustrated. published by Cengage Learning 26 Oct 2009, 296 pages, ISBN 0-538-75098-7, Available Titles Skills Assessment Manager (SAM) - Office 2010 Series Illustrated (Course Technology). Marrë më 2015-08-15. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
  3. ^ K.G. Coffman & A.M. Odlyzco - Optical Fiber Telecommunications IV-B: Systems and Impairments published by Academic Press 22 May 2002, 1022 pages, Optics and Photonics, ISBN 0-08-051319-0, (edited by I. Kaminow & T. Li) [Retrieved 2015-08-15]
  4. ^ R. Oppliger. Internet and Intranet Security (p.12). Artech House, 1 Jan 2001, 403 pages, Artech House computer security series, ISBN 1-58053-166-0. Marrë më 2015-08-15. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)
  5. ^ (ed. by H. Bidgoli). The Internet Encyclopedia, G – O. published by John Wiley & Sons 11 May 2004, 840 pages, ISBN 0-471-68996-3, Volume 2 of The Internet Encyclopedia. Marrë më 2015-08-15. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Nuk lejohet formatim teksti në: |publisher= (Ndihmë!)