Abade

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Abadeh është një qytet në Fars dhe qendra qyteti Abadeh. Abadeh qytetit verior të provincës Fars ka më shumë pikë. Veri dhe Perëndim Vshhrstan Eghlid Isfahan, në jug dhe lindje Sfashhrv Eghlid krahinë Yazd është i lidhur. Ky qytet në 270 kilometra në veri të Shiraz, 200 kilometra në jug të Isfahan, 190 kilometra në jugperëndim të Yazd dhe 528 kilometra në juglindje të Shahrekord është. Abadeh 6.052 kilometra katrorë i zonës gjeografike është rreth 11 përqind e zonës totale përmban një pjesë të madhe të provincës.

Abadeh qytetit, duke përfshirë edhe qytetin qendror të Abadeh shkurt, Sghad, Ayzdkhvast, Svrmq dhe ka rreth 20 fshatra.

Klima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Klimatike lokale mund të jenë prekur rajon që Vqrar rajon Rising Pyshkvhhay e brendshme për ta larguar nga era dhe shiu Zagros prill perëndimor kategori malor Aznmvnhhay në klimën lokale. Reshje mesatare vjetore prej 120 mm Vmyzan reshjeve vjetore është rreth 200 mm në rresht vendi do të shkojë në zona të thata. Pikë e ftohtë të qytetit të provincës Fars pas qytetin e Eghlid Vzmstany qenë e gjatë dhe të ftohtë dhe verë është e freskët dhe e butë.

Gjuha e religjionit dhe racës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të gjithë banorët e qytetit përreth Abadeh Vnvahy, para se të dominimit arab, Zoroastrian fe Shia Safavid Bvdndvdrzman Grvydnd. Kohë të gjithë banorët e një numri i jo-qytetarëve të Izraelit, të cilët janë të qytetit të Isfahan, Shia 12 Emami. Abadeh gjuhë, persisht është aktive në disa pjesë të fisit përreth arab Tvayfy Saknnd Qashqai janë dialektin turk. Racës Abadeh e njerëzve apo raca Ariane është e lashtë Irani. Ora tani më shumë se 35 për qind të popullsisë së qytetit janë rurale Eghlid emigrantëve.

Bimësia dhe mostra të kafshëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bimësia zona klimatike të këtij lloji stepë submontane qytet apo gjysmë-shkretëtirë se zonat e mbuluara të ndryshme Bvthhay është Stepan. Mal në këmbë në pranverën e Jugut lule ngjyra Vgyahan bimët farmaceutike mund të shihet mes vegjetacionit në fusha të shkretë të vendit se sa zona me lagështi në kullota dhe rresht është mesatare. Avzatbyy qeverisës rajon për shkak të kafshë të egra nuk bën dallim në Vsydhay kaluar ajo ishte e varfër, kafshët fusha të tilla si lepujt, Dhelprat, Vkftar janë qasur më shumë se të tjerët.

Miniera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Miniera që janë në qytet janë :

Minave Mine madhe fireclay rrallë se ky material është konsideruar në Lindjen e Mesme. Miniera gurë të mëdha të tilla si Guri Bardhë, minierave suva në rrethinat Abadeh, minave lulesh kineze, dhe minierave në 9 kilometra Abadeh madh Cobalt.

Zejtarisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Botë Abadeh Woodcarving-muzeve të famshme dhe mostra të botës si arti më i mirë është mbajtur Kahay. Gdhendje në dru Karyhay pallat mermeri, artistëve të qytetit, të tilla si Profesor Ahmed Emami është bërë. Vgyvhhay pronë Abadeh fund delikatesë, forcën dhe saktësinë, të prodhuar sa aktive është unik në llojin e vet.

Join Abadeh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arkeologët tekstet duke iu referuar seli në varg aktual Abadeh mijëvjeçarit të parë pes është e hapur. Grupe nomade kurdë në periudhën Achaemenid, ishin njerëzit e parë në Abadeh kontur plain dhe u vendosën në Isfahan. Objekte mbajtur më, të tilla si kështjellë të lashtë në Ayzdkhvast Svrmq Vqsr Bahram'gur, prova e civilizimeve Në këtë kulturë nuk është varg gjeografike.

Abadeh qytetit për shkak të mënyrë tre mes Mvaslaty Isfahan, Yazd dhe Shiraz ka një status të veçantë.

Kjo në rreth 1197 Shiraz K. zand zgjedhur si kryeqytet dhe komandën e tij Ismail Abadeh populloj e tretë, dhe Kalaja të Qlhay Shirazi (i cili është tani mbetet e librave) për ruajtjen e sigurisë e karavani ishte mënyra.

Sipas urdhërit të tij, disa nga Isfahan Tvayf Parand dhe zyrtarët e Gjeorgjisë erdhën në Abadeh Abadi dhe Zhvillim ishin rajon. Qlay një muret pak Falling pothuajse 10 metra lartësi dhe 9 deri 2-3 metra shtresë e trashë u krijua. Rreth kështjellë dhe 50 metra distancë, kullat u ndërtuan në Vsvrakhhayy Tyrksh ishin mishëruar në to.

Reza Shah i kohës, gradualisht reduktimin lartësi Qla Vdrhay ishte larguar dhe makina kalojnë rrugën atje, situata ndryshoi në mënyrë dramatike në mënyrë që shtëpitë dhe Boutique Qla brenda, jashtë dhe përreth mënyrë King është lëvizur.

Vendet e historike dhe turistike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. - Qbvr diellor Vkvhhay Khajeh Mali pas saj.
 2. - Kalaja Gbry mbi një mal të njëjtin emër në afërsi të malit Khaju Sassanid dhe më herët.
 3. - Varri Khajeh Kashh mbi malin periudhë Khaju Safavid.
 4. - Khrfkhanh Abadeh prapme të periudhës së malit Khaju Safavid.
 5. - pavijon (prill 1291 që keni bërë. C).
 6. - Tymchh Srafyan (përshkrim është dhënë më poshtë).
 7. - Tymchh Masudi.
 8. - kodrat e vjetër Bagher Abad tyre është i panjohur.
 9. - kodrat e vjetër Kalaja Rahmat Abad epokës parahistorike
 10. - Kalaja e Svrmq (Qajar)
 11. - pjergull Svrmq (Qajar)
 12. - hotel i madh Shvrjstan (Safavid)
 13. - pendë e parë në botë fluturues Ayzdkhvast
 14. - Kalaja e Ayzdkhvast Sassanid
 15. - Ura Safavid hotel i madh Ayzdkhvast
 16. - dyzet Khrfkhanh Svrmq Zry Safavid periudhë
 17. - Mznb varrezat varr poet i vjetër Badhay Mhmdyh Abadeh
 18. - Tel Shah kryesisht për periudhën Achaemenid, duke përfshirë një tavolinë - vend ushqimi gdhendje në gur pranë Mznb varr (poet Badhay), e cila për fat të keq clumsily e marra kohët e fundit pleh për shkak të ndërtimit komunal rrugë është pjesë e këtij shkatërrimit në masë.

Kulturore Prona[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Para organizimin e arsimit dhe krijuar një mënyrë të re shkolla moderne, arsimim në shkollat dhe shtëpitë ÊÚáã ishte bërë. Nga shkolla në shtëpi kaluar, të cilët mund të formohet Adib Abaz, Haji Mohammad Hashim Khan dhe Mullah Haji Ahmad përmendur.

Pedagog Abadeh parë, Abaz vonë u shkolluar. Adib quajtur pushtet ai kishte kohë për të Fars. Pronarët më vonë kur shkolla u krijua në stilin shkollë kohë, kanë përgjegjësinë e rolin e mësuesit.

Krijuar shkolla e parë publike në Abadeh Gjirit :

Në 1285 AH. Wed, Mirza mësuesi Habib (këshilltar vendet e Gjykatës), kur të kalojnë drejt Abadeh Teheran, sipas Haxhxh Alikhan të kërkojë që personi është i shkathët, duke lëvizur drejt Teheranit të heqë dorë nga unë dhe nuk do ta ofron Abadeh.

Mirza Mirza Huseinit Ashraf dhe gjuhën persiane për të përshkruar të mësimdhënies. Sohrab vėmendje Mirza e Perëndisë janë të ftuar për të dhënë mësim në gjuhën angleze. Shkollë e vendin e mësuesve Kombëtare Vhqvq për t'u ofruar studentëve filloi të tarifave. Vitin 1287 AH. Sh Mohammad Baqer unitar, Abadeh Isfahan hyn Mullah Abdullah Haj Dhe në shtëpi, qëndroni me predikues.

Dijen e Tij e frëngjisht dhe arabisht Dashthast, në shkollë të unitar (shkolla këtë dokument disa nga lista) është themeluar. Përputhen këtë festë, dy zyrtarë të policisë Detare Shtabit të bazuar në Evropën Abadeh "SPR" transferim shkollë Rvnqyh vend Mzbvrbh u bëri thirrje për përpjekje nga mësuesit e shkollës, z. Mohammad Bagher unitar, Ali Agha Zia Hossein Zadeh Vaez-Vsyd العلوم (Dana) Vghlamrza Adib Zyra e Menaxhimit dhe ishte përgjegjës për predikues Haxhxh. Haxhxh këtë kohë e drejtuar drejt korrespondent regjent i Fars Province është emëruar. dhe fjalë-kalimin kur shkolla situata Abadeh është i vetëdijshëm. ai urdhëroi që në vend të shkollës frëngjisht, arabisht është shkolla mësimi dhe si rezultat pësuan humbje të të ardhurave dhe numri i nxënësve në mënyrë Asghar lindur predikues për financimet e nevojshme për të parë Zyra ofron kulturën persiane. por nuk komunikohen rezultatet e shkollës Wayne të shpërndahet.

Pas bisedë me njerëz të lindur predikues ishte 20 për qind më shumë taksa e pronës për të paguar koston e të ardhurave të qëndrimit për të siguruar këto shkolla. Bazë të përpjekjeve të vazhdueshme dhe korrespondencën dhe hetimet, Ali Asghar lindur predikues i suksesshëm i Departamentit të Arsimit ranë dakord të Gjirit për sigurimin e fondeve të nevojshme për të krijuar një shkollë publike ka për të. Kështu, në 1294 AH. Numri i Departamentit të Arsimit Vendi ana edukative buxhetin e Gjirit klasë të shkollës së mesme 4 Saadi Abadeh themeluar mjek menaxhimit është lindur predikues Ebu Talibit Dana, Ali Akbrvaz lindur, Mirza Mehdi Imam Baqer menaxhimin Vmhmd unitar janë përgjegjës për këtë shkollë. Përmendur se njësia e parë e trajnimit Shkollat në shtetin e Gjirit që është themeluar. Kjo njësi kombëtare arsimore, të cilat Znj informuar Talat sponsori (përmbushur) u ratifikua në 1314 u shpërnda. Znharyh kombëtare të vitit kalendarik fillore 1290, i njohur si virgjëria shkollë publike Arsimit Gjirit Byroja është themeluar me një klasë. Kjo klasë rritur gradualisht.

Me pas-up zyra e kulturës Abadeh, kulture manaxhimi me hapjen në klasë të parë e Gjirit e shkollës së mesme marrëveshja e parë e tetor 1315 dhe ratifikuar këtë klasë filloi. Kalendari vitit 1316 klasa e dytë të shkollës së mesme u krijua. Shef Shkolla e Mesme e atij viti ishte Mohammad Reza dajën. Në vitin 1327 nxënësit e prindit aplikim diellore dhe miratimin Kulturës vajzat Farsdbyrstan zbutur (tani Muhammad Iqbal) është themeluar.

Timcheh Sarafyan[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky qytet i vjetër ndodhet tregu Abadeh se rreth 120 vjet më parë të profesor Reza Yazdi bërë. Hyrjes prej druri dhe është ndërtuar bukur dy Kobe Kobe se ajo ishte e majta në të djathtë për meshkujt Vkvbh ishte për gratë. ndërtimi nga Haj Mohammad Khan, një emër Haxhxh Bagher Shirazi kam shitur atë, bir i dy Vaz Haj Mahmoud Ahmed Vhaj trashëguar. Tymchh e tyre në këtë tregti janë angazhuar Vbazrgany ,30-35 vjet më parë Nzr vëllezërit e tyre të zi për ceremoni u mbajt në këtë ndërtesë që kleri të vjetër Në këtë ndërtesë është ende kohë. Ndërtimi i oborrit në krah të mesëm (Trazvyy) Enlarge atje nga mallrat tregtare filloi peshën e saj. Furnizimit me puset e ujit mosrespektim ndërtimin e dy hyrje të ligjshme në dhomë për të majtë dhe të djathtë ka pasur ku vëllezërit merrni Vrvy Kreu i këtyre dy dhoma qelizë ishte turistik. Kjo godinë e ndërtuar në dy kate e dhoma mbi pjesën tjetër për bizneset dhe udhëtarët filluan duke përdorur. Dimensionet e bukur dok guri 4 * 3 oborr Mtrdrvst gjendet në qeliza, ndërsa nga ana rrëshqitje të lartë dhe në fund është e mbyllur nga bukuria thekë Chvbhay Vsqf si 30 cm * 20 cm është i mbuluar ato Vkf katrore Bakhshthay tullë është qilim. Emërohet në këtë Tymchh sipas Srafyan janë dëgjuar për shkak të biznesit kur vëllezërit Vsrshnas ishin gjithashtu kanë pasur aftësi për identifikimin e Changer huaj para kanë quajtur ata dhe familjet e tyre kishin Srafyan Tymchh Wayne mbetet të njëjtin emër. Sipas numrit 1932 në 1376 ka qenë i regjistruar librave kombëtare dhe tani në zotërim të trashëgimisë kulturore dhe rikonstruksionin e Badhast zhvilluar komunal Vmrahl ndërtim tani.

Ngjarjet më të rëndësishme historike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. U. S. Division afgane Abadeh Vtskhyran Drrah të lënë Isfahan (1134 AH. C)
 2. qëndrim i tretë Ismail komandën K. zand Abadeh vitin 1179 AH. AH
 3. Lufta Lotfali Khan dhe Agha Mohammad Khan Qajar brenda qytetit dhe të shkatërruara të qytetit të Abadeh
 4. Heydar rebelim kundër tretë Qajar Mirza Agha Mohammad Ismail Khan bir
 5. Lufta Baba Khan (Fath Ali Shah e ardhshëm) me Hossein Ali Mirza pranë qytetit
 6. Abadeh luftës në 1297 AH. AH, luftës midis forcave të policisë në jug Musketeers (e Madhe Britania e bazuar vendosur Abadeh) në njërën anë dhe forcat e fis Qashqai dhe Badhayha tjera

Shifrat Kulturore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shteti :

 • Haj Alikhan (nga intelektualë dhe reformatorë)
 • Hossein Hidh Hamza Taqi Vkrblayy Dijetari, kërkesa Azazady dhe për të krijuar Partinë Demokratike deputetët Abadeh
 • Ibrahim Khan Svrmqy e figura të shquara të familjes në pushtet Khosravi me kohë
 • Was Svrmq
 • Lokale asadolah zonë nasirizadeh Svrmqy pushtet Khsrvkhan se Svrmq Myzyst Vdrdrgyry
 • Ayzdkhvast rajon Badzdan u vra.

Poetëve :

 • Hidh Fereydoon (Sasia poet patrik)
 • Zia (poet të periudhës Safavid)
 • Sqyma Badhay (poet i periudhës Safavid)
 • Muhamed Taghi Rasa (poet Qajar epokë)
 • Kontrolli Persian (poet)
 • Shprehje Yazdkhasti (poet)
 • Abdul Bahmani (poet)
 • Muhamed Baqer Myrzanya (poet)
 • Ndihmë Ali (Mtkhls të Zare (poet))
 • Heidar Ali MADDAH (Mznb (poet))
 • Person Khzrayy (poet modernizimit bashkëkohor)
 • Haj Minoo madhe (poet)
 • Ching Kyanafraz (botues, shkrimtar dhe studiues, drejtor i ndarje Publikime)

Artiste :

 • Woodcarver artistëve të famshëm që arti i tyre është i famshëm dhe më prestigjioze muzetë në shkrimet e tyre është mbajtur brenda dhe jashtë, të tilla si:
 • Profesor Hossein Gdhendje në dru (woodcarver më të famshme të parë periudhë Pahlavi)
 • Emamian (8 njerëz të famshëm Karan Gdhendje në dru e parë periudhë Pahlavi dhe periudha e dytë)
 • Snyyha (4 personave më të famshme Karan Gdhendje në dru periudhë Pahlavi)

Kaligrafi : Kaligrafi të njerëzve të famshëm mund të emrit gamë e mëposhtme :

 • Haj Abdullah Badhay وعلی Ekber Hosseini (Qajar)
 • Adib Reza Zadeh (periudha e parë Pahlavi) dhe Ayatollah vonë origjinal Moradi

Muzikant : Në fushën e muzikës njerëzit mund të emrit gamë e mëposhtme :

 • Profesor Habib Zolfonun Vfrzndan e tij
 • Profesor Mahmud Xhalal Vastad Zolfonun

Shifrat nga muzika të tjera të vlefshme mund të jetë i përjetshëm Abadeh zonjë e parë e muzikës do të znj emrin Marzieh.

Personelin e[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Haj Zot Mlabd prift predikues i cili në 1244 AH. Hixhretit u miratua.
 • Haj Mohammad Jafar prift Badhay dhe teolog i cili më 1281 AH. Hixhretit u miratua
 • Mulla Ebu Talibi (prift)
 • Mulla Amin All-llahu Nazem Alshryh (prift)
 • Mohammad Hossein Alshryh (prift)
 • Fshehur Badhay (Aref)

Duke pasur parasysh sfondin kulturor të shumë ekspertëve në qytet dhuruar ose dërgohen jashtë vendit ka Vastadan dhe shumë nga këto të famshëm që territori Khasthand të emrit të tyre të përmendura në këtë shkurtër dhe vetëm me kusht disa Nmygnjd tyre është i mjaftueshëm.

 • Profesor Amanollah Në Pilgrim (dinamika termo ekspert dhe fizikan)
 • Dr Mahmud Reza Shahriari (shkencetar, shpikës dhe ndërkombëtare)
 • Hedayat All-llahu Forouhar (specialist Vmtrjm miniere)
 • Ayatollah Abbasi (specialist i radarëve dhe përkthyesi)
 • Doktor trajnuar (Universiteti i Londrës shumë kohët e fundit për një miliard Rials Abadeh Saadi Shkolla e Lartë (Shkolla e mesme gjatë Thsylshan) Ahdanmvdhand
 • Znj Mymnt Dana (translator)
 • Doktor Zabihollah Ghorbani (Bonnie Mjekësisë në Shiraz)
 • All-llahu e di hollë Doktor (mjeku Vshar)
 • Doktor i vetëdijshëm i Krishtit (poet)
 • Doktor Hadi Foroughmand Arabi (International Program kompjuterik i olimpiadës medaljen dhe bioteknologjia Tklnvzhy shkallë PhD)
 • Doktor Bijan arabët (specialist i trurit dhe profesor)
 • Doktor Jmshydsdaqt Kishit (gjeograf, Universiteti Vabadh i mençur i njohur)
 • Predikues Karim mjeku i lindur (kirurg Vastad University)
 • Doktor Fnayy rralla (PhD mbajtësit Civile dhe studente e Universitetit Sharif Civile civile në mesin e studentëve në të gjithë vendit dhe autor i librave rezistencës کنکور dhe analiza e materialeve dhe strukturave të institutit ML mësues)