Aban ibn Taghlib

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ebu Sa'id Aban ibn Taghlib ibn Rubah al-Kindi ishte dijetar shiitë dhe lexues i Kuranit. Nuk dihet se ku ka lindur, por thuhet se ka lindur në Kufa. Ai ishte shok i afërt me Zejn el-Abidin, Muhamed Bakir dhe Xhafer Sadik. Thuhet se Taghlib ka transmetuar rreth 30 hadithe nga imam Sadiku.