Acarja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Acarja është një lloj zile që u varret në qafë kafshëve zakonisht qengjave dhe kecave, përdoret si vegël muzikore.

Zakonisht zile të tipit acare barinjtë ju vendosnin qengjave dhe kecave. Me këtë emër e gjejmë të përdorur në jug të Shqipërisë. Me emrin ciklime e gjejmë në Bulqizë. Kemi gjithashtu edhe zilen e quajtur tringelinge-Blinisht, e cila është zile e vogël që vendoset në qafën e qeve.[1]

Burimi i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Enciklopedia e muzikës popullore shqiptare

Liteaturë[redakto | përpunoni burim]

  • “Fjalor i gjuhës së sotme shqipe”, Tiranë 1980; Sokoli Ramadan, “Gjurmime folklorike”, Tiranë 1981

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]