Jump to content

Adivije Alibali

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Adivije Alibali (Tiranë, 22 maj 1934) ka qenë aktore e njohur në filmin Skënderbeu, valltare e balerinë e njohur në vitet ’50 e ’60 dhe më pas u internua në sajë të dënimit të të shoqit, Jusuf Alibalit.

U lind në Tiranë në gjirin e një familjeje me prejardhje nga Dibra e Madhe, e bija e Mulla Haki Sharofit.[1]

  1. ^ "Mamica e`Skënderbeut një jetë në internim: Dua vetëm 1 mijë lekë të vjetra dëmshpërblim". Gazeta Mapo. 18 janar 2016. Marrë më 14 shkurt 2021.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)