Jump to content

Age of Empires

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Age of Empires është ë vargë i lojrave komojuterike, që i takojnë grupit të lojërave në kohë reale strategjike dhe është zhvilluar nga Ensemble Studios për firmen Microsoft Game-Studios. Kjo seri e kësaj loje llogaritet të jetë ndër lojrat më të sukseshme komjuterike në përgjithsi (diku rreth 16 milion kopje të shitura).

Që nga seriali i parë i kësaj loje në tregun perendimorë janë hudhur këta tituj:

V. botimit Emri shkurtesa Koha në të cilen zhvillohet tema
1997 Age of Empires AoE 8000 p.e.s – 500 p.e.s
1998 Age of Empires: The Rise of Rome RoR 500 p.e.s – 500 p.e.s
1999 Age of Empires II: The Age of Kings AoK 500 – 1450
2000 Age of Empires II: The Conquerors AoC ose TC 500 – 1550
2002 Age of Mythology AoM Mitologjite greke,egjiptianese dhe skandinave
2003 Age of Mythology: The Titans TT
2005 Age of Empires III AoE3 1500 - 1860
2005 Age of Empires II Mobile
2006 Age of Empires III: The WarChiefs AoWC ose TWC
2007 Age of Empires III: The Asian Dynasties AoE TAD
2008 Age of Empires III Mobile AoE3Mobile
2011 Age of Empires Online AoEO
2013 Age of Empires II: HD Edition AoE2:HD 500 – 1550
2013 Age of Empires II: HD Edition - The Forgotten AoF 500 – 1550
2014 Age of Mythology: Extended Edition AoM:EE
2014 Age of Empires: Castle Siege AoE:CS
2015 Age of Empires II: HD Edition - The African Kingdoms AoAK 500 – 1550
2016 Age of Mytholgy: Tale of the Dragon AoM TotD Mitologjinë kineze
2016 Age of Empires II: HD Edition - Rise of the Rajas AoR 500 – 1550

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]