Aleks Mavraqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Ishte jurist dhe gazetar i shquar Arvanitas shqipëtar i Greqisë . Ai u martua me Ikbal Çika , me të cilën u njoh në Universitetin e Selanikut. Së bashku vendosën te zhvendosen në Tiranë , ku kontribuan në shume gazeta të rëndesishme të kohës. Ai qe drejtor dhe kryeredaktor i gazetës "Java" . Vdes më 12 Nëntor 1944 , pasi rrëmbehet dhe pushkatohet pa gjygj nga forcat komuniste që ishin futur në Tiranë. Një nder 12 intelektualët që u vrane në atë që u quajt Nata e Shën Bartolomeut .

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.