Nebil Çika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nebil Çika ishte një personalitet i botës akademike, intelektual i viteve ’30 dhe gazetar i njohur shqipëtar . Bashkë botues i Revistës Minerva me të motren Ikbal Çika , Nebili Ishte viktimë e masakrës së kryer në Tiranë në 12 nëntor 1944 , ku u pushkatuan pa gjyq 12 intelektualë në bodrumin e Hotel Bristol , në atë që do njihej si Nata e Shën Bartolomeut .