Minerva (revistë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Minerva (1932-1936) ishte një revistë letrare, fillimisht si e përdyjavshme dhe më pas përmujore, u drejtua prej gazetarit të njohur Nebil Çika.

Histori[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Revista "Minerva" mblodhi bashkëpunëtorë dhe emra të shquar të publicistikës shqiptare si Tajar Zavalani, Odise Paskali, Ikbal Çika, Stefan Shundi etj.. Sipas studiuesit Fevziu, ishte revista më luksoze e jetës moderne shqiptare botuar në Tiranë, një nga më të rëndësishmet dhe me një ndikim të madh në kulturën e jetën shoqërore të kohës. Numri i saj i parë doli më 1932 dhe u botuan 38 numra deri në vitin 1936.[1] Revista merrej kryesisht me kritikë letrare dhe recensione librash artistikë.[2]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fevziu, Blendi (1996). Histori e shtypit shqiptar 1848-1996. Brezi 22. fq. 57.
  2. ^ Shuteriqi, Dhimitër (1971). Historia e letërsisë shqipe. Enti i teksteve dhe i mjeteve mësimore i Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës.


Stampa:Cung/livadhi