Aleksandër Obrenoviqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mbreti Aleksandër

Mbreti Aleksandër I i Serbisë (serbisht: Александар Обреновић Aleksandar Obrenović, 14 gusht 1876Beogradi - 10/11 qershor 1903) - Mbret i Mbretërisë së Serbisë nga 1889, vetëqeverisës nga 1893, djali i Mretit Milan.

I dobët për veprim dhe i afërt me politikat politikat austriake, kjo dhe martesa e tij me Draga Mashin-in ishte arsyet për një betim zyrtarëDoktrinës së shenjt serbe kundër tij, doktrinë e cila edhe i vrau që të dy.