Jump to content

Alte Pinakothek

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Alte Pinakothek

Alte Pinakothek është një muze i artit në Mynih. Aty gjenden piktura nga piktorët e kohës së mesme deri në shekullin XVIII. Ky muzej është me qindra vitesh dhe është galerija më e madhe e pikturave në botë. Mes tjerash aty gjenden dhe përmbledhjet e pikturave të rajonit bavarez.

Pos Alten Pinakothek aty gjenden dhe muzet Neue Pinakothek me veprat të shekullit XIX dhe fillim të shekullit XX. Dhe si muze i tretë është Pinakothek der Moderne, me veprat të shekulli XX dhe XXI.