Altria Group

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e kompanisë

Në mesin e shekullit nëntëmëdhjetë Philip Morris (tanishëm: Altria Group) hapë tregëtoren e cigareve në Bond Street, Londër. Në vitin 1902 prodhuesi anglez I duhanit themelon korporat në New York për ti shitur llojet e tija të cigareve duke përfshirë Cambridge, Derby, dhe Marlboro që ishte emëruar në bazë të rrugës në të cilën ishte e vendosur kompania Marlborough. Në vitin 1954 themelohet Philip Morris International, me seli në Lausanne, Zvicër.

Ndërmarrja e tijë modeste sot është rritur në Philip Morris USA kompania më e madhe e duhanit në SHBA dhe Philip Morris International një nga kopmanit më të mëdha të duhanit në botë në të cilin biznes janë të përfshir 157 000 puntorë me një treg të formuar nga 150 vende botërore.