Jump to content

Andrei Rublev

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Andrej Rublëv
Arkivi i filmit
[[Figura:
Triniteti - kryevepra e Andreit
|280px]]
Titulli shqip Andrej Rublëv
Origjinali Андрей Рублёв
Vendi i prodhimit Bashkimi Sovjetik
Viti i prodhimit 1966
Gjuha origjinale Rusisht
Ekipi realizues
Regjia Andrej Tarkovski
Prodhuesi i filmit: {{{Producenti}}}
Aktorë kryesorë
{{{Aktori1}}}


Andrej Rublëv është një film i realizuar në 1966 nga Andrej Tarkovski i cili riinterpreton historinë e Rusisë së shekullit të pesëmbëdhjetë, përmes shfrytëzimeve të piktorit Andrei Rublëv dhe ishte një nga filmat më të mirë të viteve gjashtëdhjetë në të gjithë kinemanë botërore; Forca dhe intensiteti i tij e bëjnë atë një film me rëndësi të konsiderueshme. Ekzistojnë skena veçanërisht të famshme, të tilla si ajo e ndërtimit të ziles ose këmbanës, e cila vlerëson bashkimin e njerëzve kundër tiranit, dhe pastaj ekziston misticizmi, besimi, ekzaltimi i Nënës Rusi.