Jump to content

Anja Rupel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Anja Rupel (lindur më 19 mars 1966) është një këngëtare, tekstshkruese, spikere radioje dhe gazetare sllovene . Babai i saj, Fedja Rupel, është një flautist dhe profesor në Akademinë e Muzikës në Lubjanë, dhe xhaxhai i saj është politikani dhe diplomati Dimitrij Rupel .

Rupel është marrë me muzikë që në vegjëli. Ajo i ra flautit për më shumë se dhjetë vjet. Në vitin 1982, ajo filloi të performojë si vokaliste kryesore me grupin e shquar synthpop Videosex, i cili u bë shumë i njohur në mbarë ish-Jugosllavi . Grupi regjistroi katër albume. Albumi i tyre debutues, Videosex 84 u shfaq në vitin 1983 dhe ata luajtën me grupe si Ekatarina Velika dhe Otroci Socializma në Beograd. Grupi u shpërtheu në 1992.

Ajo pati rol gjithashtu në filmin e vitit 1987 Hudodelci ( Të dënuarit ) me regji të Franci Slak, dhe në disa filma të tjerë.

Më 11 tetor 2002, ajo lindi një vajzën e saj të quajtur Luna. Ajo tanimë është me një muzikant dhe këngëtar Aleš Klinar i cili ishte drejtues i grupit folk -pop Agropop .