Jump to content

Ant-Man (Scott Lang)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Page Stampa:Comics infobox sec/styles.css has no content.

Scott Lang
Ant-Man
Informacioni i publikimit
BotuesiMarvel Comics
Paraqitja e parëSi Scott Lang:
The Avengers #181 (mars 1979)
Si Ant-Man:
Marvel Premiere #47 (prill 1979)
Krijuar ngaDavid Michelinie
Bob Layton
John Byrne
Informacioni në histori
Alter egoScott Edward Harris Lang
SpeciesNjeri
Team affiliationsAvengers
Defenders
Fantastic Four
Future Foundation
Guardians of the Galaxy
Heroes for Hire
Stark Industries
Mighty Avengers
New Avengers
PartnershipsHank Pym
Wasp
Stinger
Nadia Van Dyne
Pseudonimet e dukshmeAnt-Man
Fuqitë
 • Intelekt i nivelit gjenial
 • Kostumi Ant-Man i jep:
  • Aftësinë për t'u tkurrur në madhësi nën mikroskopike dhe për të hyrë the universin nënatomik
  • Zhvendosjen e madhësisë nga pothuajse mikroskopike në ~ 30 m gjigante (të dyja në ekstreme)
  • Aftësinë për të transferuar aftësinë e tij për të zhvendosur madhësinë te qeniet dhe objektet e tjera
  • Përdorimin e disqeve të grimcave Pym që lejojnë Ant-Man të vullnetojë veten dhe objektet e tjera për t'u zvogëluar ose zmadhuar
  • Ruan forcën e madhësisë normale në gjendje të tkurrur
  • Përkrenare me një mburojë fytyre me pleksiglas të tërhequr dhe një furnizim të kufizuar ajri
  • Komunikimin telepatik me milingonat duke përdorur një helmetë kibernetike (si Ant-Man)
  • Forcën mbinjerëzore, qëndrueshmërinë dhe masën në formë gjigante ose të rregullt

Ant-Man (Scott Lang) është një personazh imagjinar që shfaqet në librat komikë amerikanë të botuar nga Marvel Comics. Krijuar nga David Michelinie, Bob Layton dhe John Byrne, Scott Lang u shfaq për herë të parë në The Avengers #181 (mars 1979) dhe në Marvel Premiere #47 (prill 1979) si personazhi i dytë superhero që përdor emrin Ant-ManMarvel Universe. Ai është një hajdut i reformuar dhe një ekspert elektronik. Ai ishte anëtar i Avengers, Fantastic Four dhe Guardians of the Galaxy, personazhi kryesor në serialin e librave komik FF dhe, në vitin 2015, ai u bë personazhi kryesor në serinë Ant-Man.

Scott Lang është një ish-i dënuar dhe ekspert elektronik i punësuar nga Stark International, i cili i mundëson atij të vjedhë kostumin Ant-Man nga Hank Pym, i cili prej kohësh kishte hequr dorë nga emri, për të ndihmuar vajzën e tij të sëmurë. Kur Pym e merr vesh, ai ia jep kostumin Lang, duke e lejuar atë të bëhet Ant-Man i dytë. Si Ant-Man, ai shërben si një Avenger për vite, derisa ai vritet në Avengers Disassembled. Vite më vonë, ai ringjallet në mini-serinë Avengers: The Children's Crusade. Pas ringjalljes së tij, Lang drejton Future Foundation dhe themelon kompaninë e tij, Ant-Man Security Solutions.

Paul Rudd luan Scott Lang në filmat e Marvel Cinematic Universe në filmat Ant-Man (2015), Captain America: Civil War (2016), Ant-Man and the Wasp (2018), Avengers: Endgame (2019), dhe Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023), serinë interneti WHIH Newsfront (2015) dhe serinë e animuar What If...? (2021).