Jump to content

Avengers: Endgame

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Avengers: Endgame

Kompania prodhuese

Avengers: Endgame (shqip: Hakmarrësit: Akti Final) është një film amerikan me superheronj i vitit 2019 bazuar në komikën Marvel Comics Avengers, prodhuar nga Marvel Studios dhe shpërndarë nga Walt Disney Studios Motion Pictures . Është vazhdimi i Avengers i 2012, Avengers 2015 : Age of Ultron, and Avengers of 2018 : Infinity War, dhe filmi njëzet e dytë në Marvel Cinematic Universe (MCU). U drejtua nga Anthony dhe Joe Russo dhe u shkrua nga Christopher Markus dhe Stephen McFeely, dhe paraqet një kast ansambël përfshirë Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Benedict Wong, Jon Favreau, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow dhe Josh Brolin . Në film, anëtarët e mbijetuar të Avengers dhe aleatët e tyre përpiqen të kthejnë dëmin e shkaktuar nga Thanos në Luftën e Pafundësisë .