Arben Maloku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Arben Maloku lindi më 28 shkurt 1974Podujevë, Kosovë. Pasi e kreu shkollën e fillore transferohet në Prishtinë ku përfundon shkollen e mesme me drejtim Shkenca natyrore, vazhdon në fakultetin e mjekësisë dhe në të njëtën kohë diplomon në Letërsi dhe Gjuhe shqipe.

Ishte aktivist në shumë lëmi dhe shume aktivitete të ndryshme, në vitin 1993 largohet nga Kosova i ndjkeur nga policia serbe dhe vazhdon për në Budapest ku jeton një vit dhe pastaj depërton ne qyetetin Iton të Anglis ku edhe përfundon fakultetin e mjekësisë. Në vitin 1997 kthehet në Kosove ku i bashkohet UÇK-së deri në përfundim të vitit 1999.