Jump to content

Arben Puto

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Arben Puto
U lind në1924
KombësiaShqiptar
ProfesioniJurist, Shkrimtar

Arben Puto (Gjirokastër, 1924 - Tiranë, 11 nëntor 2016) ka qenë jurist, politolog dhe profesor.

Mësimet parauniversitare e kreu në Liceun francez të Korçës (1935-1939), në Liceun francez dhe Liceun klasik në Romë. Mori pjesë në LANÇ, fillimisht në Gjirokastër pastaj në Tiranë. Arsimin e ndërprerë e përfundoi pas çlirimit në gjimnazin e "Tiranës" sot gjimnazi "Qemal Stafa" më 1946. Studimet e larta i kreu në Moskë në Fakultetin e Drejtësisë dhe i perfundoi më 1951 në degën e së Drejtës Ndërkombëtare Publike. Me hapjen e UT-së më 1957 punoi si pedagog deri më 1990. Ka bërë shpjegimin e disa termave të shkencës e të teknikës për hartuesit e Fjalorit të gjuhës shqipe të botuar në Tiranë1980. U nda nga jeta në Tiranë më 11 nëntor 2016.