Armiku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Duel mes dy armiqve; këtu, personazhet e Eugene Onegin dhe Vladimir Lensky nga romani, Eugene Onegin.

Një armik apo kundërshtar është një individ ose një grup që konsiderohet si i kundërt me forcë ose kërcënues. Koncepti i një armiku është vërejtur të jetë "bazë për individët dhe shoqërinë".[1] Termi "armik" i shërben funksionit shoqëror të përcaktimit të një entiteti të caktuar si kërcënim, duke nxitur kështu një përgjigje emocionale intensive ndaj atij entiteti. Gjendja e të qenit ose e të pasurit armik është armiqësi.

Përfaqësimi propagandistik i kohës së luftës i Ushtrisë Perandorake Japoneze, një armik i Shteteve të Bashkuara në atë kohë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Mortimer Ostow, Spirit, Mind, & Brain: A Psychoanalytic Examination of Spirituality and Religion (2007), p. 73.