Jump to content

Astari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Këngëtari rus i operës Feodor Shaliapin me një lesh pallto. Portret nga Boris Kustodijev (Portreti i Shaliapinit), 1921.

Ne qepje, astari eshte nje shtrese e brendshme pelhure, gëzofi ose materiali tjeter, e futur ne veshje, kapele, valixhe, perde, çanta dore dhe artikuj te ngjashem.

Astari mbulon vendet e qepjes dhe detajet e ndertimit te veshjeve, zgjat jetegjatesine e veshjeve, lejon palltot apo xhaketat te vishen me lehte siper veshjeve te tjera dhe shton ngrohtesine.