Jump to content

Palltoja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Palltoja eshte zakonisht nje veshje e jashtme e pjeses se siperme te trupit, e veshur nga te dyja gjinite per ngrohtesi ose modë. Palltot zakonisht kane menge te gjata dhe jane te hapura perpara; mund te mbyllen me kopsa, zinxhire, rripa ose nje kombinim i ytre. Veçori te tjera te mundshme jane jakat dhe kapuçët.