Barazia gjinore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Barazia gjinore është parim i filozofisë sociale që nënkupton barazinë e burrave, grave dhe personave me identitete të ndryshme gjinore në jetën shoqërore dhe politike.