Bashkësia Islame e Bosnjës dhe Hercegovinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Bashkësia Islame e Bosnjës dhe Hercegovinës
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
LlojiOrganizatë fetare
SeliaSarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë
Gjuha zyrtare
Boshnjakishtja
Reisul-ulema
Husein Kavazović
Faqja në internetislamskazajednica.ba

Bashkësia Islame e Bosnjës dhe Hercegovinës, në bazë të Kushtetutës së bashkësisë Islame, të miratuar nga Kuvendi i bashkësisë islame në mbledhjen e tij në Sarajevë, më 26 nëntor 1997, përfaqëson të vetmen bashkësi të myslimanëveBosnje dhe Hercegovinë, të boshnjakëve në diasporë dhe të myslimanëve të tjerë të cilët e pranojnë atë si të tyren.

Si pjesë përbërëse të Bashkësisë Islame në Bosnje dhe Hercegovinë janë: Meshihati i bashkësisë islame të Sanxhakut, Meshihati i bashkësisë islame në Kroaci dhe Meshihati i bashkësisë islame në Slloveni, të cilët përfaqësojnë organet fetare dhe administrative për zonat që mbulojnë.

Udhëheqësia shpirtërore e myslimanëveBosnje dhe Hercegovinë quhet Rijaseti i Bashkësisë Islame.

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bashkësia islame në Bosnjë dhe Hercegovinë është e përbërë nga këto njësi organizative:

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]