Binali Jëlldërëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Binali Jëlldërëm (2018)

Binali Jëlldërëm ose Binalli Yllderim (turqisht: Binali Yıldırım) lindi më 20 dhjetor 1955 në Refahie (Erzinxhan), është politikan turk i Partisë e Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP).

Binalli Ylldërëm u bë ministër e energjisë the resurset natyrale në 18 nëntor 2002. Yllderim është i martuar me Semiha Yllderim dhe kanë tre femijeve, Ahmet, Byshra dhe Erkan.