Biri i një shërbëtores

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
QSicon in Arbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 12 Gusht 2010 17:18 (CEST)

Biri i një shërbëtores (suedisht: Tjänstekvinnans son) është një seri romanesh autobiografik në pesë pjesë nga shkrimtari suedez August Strindberg. Pjesët të katëra doli në botim 1886-1887 dhe flet për një person me emërin Gjon dhe zhvillimin e jetës të tij me kujtime të zymtë nga fëmijëria dhe në fillimin e shkollimit. Sa më afër në kohën e vet tregimtari vjen aq më shumë përputhet personazhi kryesor me ato të vetë. Me saktësi të egër dhe me vetëanalizë energjike shkrimtari e egzaminoj vetën. Tregimi bëhet njëkohësisht një përshkrim i hollësishëm për të kaluar dhe bashkëkohen nga klasën e poshtë shoqërore dhe gjithashtu e përmend tregimet të Dhjatës së vjetër lidhur me shërbëtoren Hagar dhe birit të saj Ismael. Romani i fund, pra pjesa e pestë i njohuar si "Shkrimtari", u botuar në herën e parë 1909 dhe është si një histori letrare personale.