Bujar Kapllani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Bujar Kapllani.png

Bujar Kapllani ka lindur në Përmet. Është një skulptor i viteve ’90, krijimtaria e të cilit shtrihet në kompozime të lira dhe në trajtime të temave të historisë dhe jetës së përditshme. Veprat e tij përshkruhen në frymën klasike dhe të pasuruara me detaje realiste. Është autor i monumentit të Aqif Pashë Elbasanit, emblemës së bashkisë dhe universitetit të Elbasanit.