CONCACAF

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Konfederata e Federatës së Shoqatës së Veriut, Amerikës Qendrore dhe Karaibe, (Anglisht: Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football; spanjisht: Confederación de Fútbol Asociación de Norte, Centro América y el Caribe) shkurt CONCACAF, është organi administrativ, organizativ dhe kontrollues i futbollit në Amerikën e Veriut, Amerikën Qendroredhe dhe në Karaibe.

CONCACAF u përfaqësua nga 3 ekipe kombëtare nga 32 të pranuar në fazën e fundit të Kupës së Botës Rusi 2018: Meksikë, Kosta Rika dhe Panama.