Deklarata e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Eleanor Roosevelt & Deklarata e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut (1949)

10 dhjetor të vitit 1948, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara nxori dhe shpalli Deklaratën e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut. Mbas këtij akti historik, Asambleja ftoi të gjitha shtetet anëtare që ta shpallin tekstin e Deklaratës dhe të përpiqen që të përhapet, paraqitet, lexohet dhe të shpjegohet, sidomos në shkolla dhe institucione të tjera edukuese, në të gjitha vendet dhe shtetet pa marrë parasysh statusin e tyre politik.

Teksti zyrtar i Deklaratës mund të gjindet në gjashtë gjuhë zyrtare të Kombeve të Bashkuara: angleze, frënge, kineze, ruse, spanjolle dhe arabe.

Deklarata përmban 30 Nene.

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]