Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës i Universitetit Politeknik të Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Departamenti i Arkitekturës dhe Urbanistikës)
Shko te: navigacion, kërko

Departamenti i Arkitekturës dhe Urbanistikës (DAU) është një degë e Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit në Universitetin Politeknik të Tiranës.

DAU është i vetmi institucion publik dhe privat që ofron ciklin e plotë të studimeve në të tre nivelet (Master Shkencor, dhe Doktoraturë) në arkitekturë dhe urbanistikë.

Programi i studimit përfshin:

  • Diplomë e Integruar (MSc) në degën Arkitekturë profili Arkitekturë
  • Diplomë e Integruar (MSc) në degën Arkitekturë profili Urbanistikë
  • Doktoraturë në Arkitekturë dhe Urbanistikë (AU)

DAU punëson 35 pedagogë të brendshëm. Pedagoge nga Departamente të tjera te FIN dhe FFP te UPT janë 22, ndërsa pedagog të ftuar që kontribuojnë në mësimdhënie janë 52. Përgjegjësi i DAU-t per periudhen 2009-2013 ishte Dr. Florian Nepravishta.

Në vitin 2013 DAU u shkëput prej FIN dhe u shndrrua në Fakultetin e Arkitekturës dhe Urbanistikës.

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]