Jump to content

Deti Norvegjez

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e Detit Norvegjez

Deti Norvegjez (Norvegjisht: Norskehavet) është pjesë e Oqeanit Verior Atlantik në veri-perëndim të Norvegjisë, gjindet mes Detit të Veriut dhe Detit të Granlandës.

Ai bashkon Detin e Islandës në perëndim dhe Detin Barents në veri-lindje. Në jug-perëndim, ndahet nga Oqeani Atlantik nga një kreshtë e nëndetëseve që ngjitet mes Islandës dhe Ishujve Faroe. Në veri, kreshta Jan Mayen e ndan atë nga Oqeani Atlantik.

Deti i Norvegjisë,Deti i Grenlandës dhe Deti Islandez shpesh njihen si Detet Nordike.