Diskutim:Faqja kryesore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Kjo faqe shërben për diskutimin mbi përmbajtjen, teknikën dhe dizajnin e Faqes kryesore.
→ Fillo një diskutim të ri

Për të pyetur komunitetin e Wikipedias në shqip shiko këtë faqe

Pyetje të shpeshta për faqen kryesore - Ju lutem lexojini!
Kam gjetur një gabim në faqen kryesore. Çfarë mund të bëj?
Përpiqu ta gjesh gabimin tek artikulli korespodeues dhe në qoftëse është nevoja korigjoje. Gjithësesi jeni të lutur ta raportoni gabimin në këtë faqe ose tek Kuvendi.         
Cilat janë modulet përbërëse të faqes kryesore?
Modulet kryesore përbërëse të faqes kryesore janë si më poshtë:
Pamje tipike e faqes kryesore)
Kush mund ta redaktojë faqen kryesore?
Praktikisht faqja kryesore është e mbrojtur dhe mund të redaktoheet vetëm nga Administratorët. Megjithatë çdo përdorues i regjistruar mund të redaktojë përmbajtjen e faqes kryesore. Përbri çdo seksioni të redaktueshëm (si p.sh. Figura e ditës, artikulli i javës, seksioni a e dini se, përvjetori etj) do të gjeni simbolin [±]. Shtypeni dhe do të hapet faqja nga ku merret burimi të cilin ju mund ta redaktoni.
Kush merret me përditësimin e faqes kryesore?
Në Wikipedia ekziston një grup përdoruesish, të cilët janë anëtarë të projektit Paneli i Faqes kryesore dhe merren me përditësimin e përmbajtjes së faqes. Në qoftë se dëshiron edhe ti mund të bëhesh pjesë e projektit.
Ku mund ti gjej diskutimet e vjetra të kësaj faqe?
Shiko më poshtë tek kutia e arkivit. Për të kërkuar në regjistrat e arkivit shkruaj fjalët kyçe dhe më pas shtyp "Kërko arkivin".
link:Ndihmë:Arkivimi Arkivi
Si të arkivoj një faqe?

Wikimania 2015 scholarships

Dear Wikimedians,

Wikimedia Polska Association will fund up to two international scholarships to this year's Wikimania conference, to take place in Mexico City, on July 15-19, 2015, covering air fare, conference fee, accomodation and insurance. See here for information on how to apply for the scholarship, what the requirements are and how to contact us. Feel free to distribute this message to any relevant Wiki pages and mailing lists. On behalf of the WIkimedia Polska Scholarship Commitee, Wpedzich (diskutimet) 24 Shkurt 2015 20:06 (CET)

Dear Wikimedians, Wikimedia Polska Association has made a decision to fund two more scholarships for this year’s Wikimania, to be hosted in Mexico City 15-19 July 2015. The procedure is identical to the one described here, so if you have not applied, but meet the criteria and would like to attend WIkimedia’s biggest international event, please submit your application until April 23, midnight. Kind regards, Wpedzich (diskutimet) 19 prill 2015 09:36 (CEST)

Wikipedia në facebok

  • Përshendetje, kam vërejt se Wikipedia në disa gjuhë është lidhur me link me facebuk. Kishim mund edhe ne të bëjmë një gjë të tillë. Unë kaher e kam hap në fc Wikipedian , nga kjo faqe mund ti shpërndajmë artikujt e rinj, gjë që kishte me ndiku në popullarizimin e Wikipedisë në shqip. Ja linku në fc.https://www.facebook.com/pages/Wikipedia-shqip/136582223049727?fref=ts. punë të mbarë.--Planeti (diskutimet) 15 mars 2015 22:42 (CET)

Aprovim nga admin

Kam vënë re se kur e shikon faqen kryesore si jo i regjistruar, pra si vizitor normal, në seksionin e lajmeve del një version i vitit 2013. Pra seksioni i lajmeve nëse nuk je "i futur" me një llogari, nuk është i aktualizuar. Besoj se duhet ndonjë aprovim nga admini, meqë unë si kontrollor nuk paskam autorizim për ta aprovuar.-- Mr. Pseudo diskuto 15 mars 2015 22:57 (CET)

I'd like to help out

But I don't speak Albanian. What should I do? IllogicMink (diskutimet) 16 Maj 2015 12:58 (CEST)

Redaktoret kontrolluesit

Ku jane redaktoret / kontrolluesit. po bej editime ne disa artikuj dhe me vite nuk jane kontrolluar.

Wikimania 2016 scholarships

Dear Wikimedians,

As every year, Wikimedia Polska Association is accepting scholarship requests for this year’s Wikimania, to be held at the Italian town of Esino Lario, June 22-28. The scholarship encompasses travel expenses, accomodation, insurance and the possible conference fee. Please submit your requests by email to wikimania@wikimedia.pl from March 14, 00:00:01 (CET) by March 27, 23:59:59 (CET). Up to two international scholarships will be funded. The scholarship request, submitted in English or Polish, ought to contain:

  • short description of your activity within the Wikimedia movement, your real name, your global username or local usernames, Wikimedia activity outside project editing (including local chapter activity), prior input into the Wikimedia conferences, especially international ones;
  • information about your desired participation in the conference: planned or submitted lectures or other activities during Wikimania or its associated events;
  • information about your forecast activity in pre- and post-conference activities, with the justification for participating in these non-core conference activities;
  • declaration of your command of English sufficient to actively participate in the conference;
  • information about the international airport closest to your place of residence;
  • declaration of being 18 years or older; in case of younger applicants, 16-18, a scan of a parent’s or legal guardian’s consent to the participation in the conference;
  • the information on citizenship(s) held;
  • agreement to provide and process your personal data (name, address, bank account details, passport number) if the scholarship is granted. Please, do not provide these personal details in the application itself, apart from your real name.

On the behalf of the Scholarship Commitee, Wpedzich (diskutimet) 13 mars 2016 20:48 (CET)

Fix

Fix:

<div style="clear:both;" />
-->
<div style="clear:both;"></div>
@Xaosflux, Thanks.--Liridon (diskutimet) 27 tetor 2016 11:07 (CEST)

Wikimania 2017 scholarship programme

Following the tradition of previous years, Wikimedia Polska Association has launched the ’’’Wikimania 2017’’’ scholarship programme. One international scholarship will be awarded this year, for the conference which will take place in Montreal, Canada, August 9-13. If you meet the requirements described in the ruleset, you may submit your application by April 7, 2017 to the email address provided in the ruleset. With kind regards, Wojciech Pędzich (diskutimet) 21 mars 2017 18:22 (CET)

Lufta Anglo-Zulu

Lufta Anglo-Zulu u zhvillua në vitin 1879 midis Perandorisë Britanike dhe Mbretërisë Zulu. Pas prezantimit të suksesshëm Lord Carnarvon së federatës në Kanada, u mendua se përpjekje të ngjashme politike, së bashku me fushatat ushtarake, mund të ketë sukses me mbretëritë afrikane, zonat fisnore dhe republikat Boer në Afrikën e Jugut. Në 1874, Sir Henry Bartle u dërgua në Afrikën e Jugut si Komisionere e Lartë për Perandorinë Britanike për të sjellë plane të tilla në jetë. Ndër pengesat ishin prania e shteteve të pavarura të Republikës së Afrikës së Jugut dhe Mbretërisë së Zululandit dhe ushtrisë së saj. Frere, me iniciativën e tij, me miratimin e qeverisë britanike dhe nxitjen e Zulusit, kishte paraqitur një ultimatum më 11 dhjetor 1878, tek mbreti Zulu King Cetshwayo me të cilin mbreti Zulu nuk mundi duke e çliruar ushtrinë e tij dhe duke braktisur traditat kryesore kulturore. Bartle Frere ndihet Pastaj Zoti Chelmsford për të pushtuar Zululand pas këtij ultimatumi nuk është përmbushur. Lufta është për disa beteja të rëndësishme VEÇANTI përgjakshme, duke përfshirë hapjen e fitores Zulu në Betejën e Isandlwana, e ndjekur nga disfatës së një ushtrie të gjerë Zulu në Drift Rorke-së nga një forcë të vogël të trupave britanike. Lufta përfundimisht rezultoi në një fitore britanike dhe në fund të dominimit të kombit Zulu.

Rati (Plaurent Shushku)

Rati (emri i plote Plaurent Shushku) eshte nje artist shqiptar i fushes muzikes i lindur ne Elbasan me 24/11/1980 i martuar dhe me dy femije. Rati ndoqi studimet ne shkollen Isuf Deliu Mollagjesh. Karrieren muzikore e nisi qe ne moshen 18 vjecare ne kryeqytetin shqiptar me kengen e tij te pare "Perendia ty te te marri" e cila ishte pjese njekohesisht e albumit te tij te pare me titull "Cokollata" . Pas publikimit te albumit te pare Cokollata, Rati ndoqi fushen e muzikes si kengetar i muzikes folk dhe jo vetem nga ku u pasua me publikin e kengeve: Kshu ka thon bab Myslymi si dhe 40 vjece flen me mamin. Rati vijoi bashkepunimet me artist te ndryshem shqiptar si Zaimina Babeta Shahini e vitet e fundit me aktorin Bes Kallaku etj.

Politikë

Lidhja e politikës përçartë Ferizajt ka qenë Kuvendit kur qe mbas luftës po interesante që nuk ishte ajo luftë me Serbinë, turp t ju vijë sërbëve si këta edhe le të rrinë të shëndoshur idiotat e njëhere po diskutoj pra sinqerisht as ju nuk keni ditur asgjë, a Serbia çfar t bon e tash pika ma kryesore ësht me i qep gojën asaj