Diskutim:Islami/Arkivi 1

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Islami/Arkivi 1. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.


Stampa {{Islam}} eshte e njejte me stampen {{Islam}} te Wikipedia angleze dhe atje kjo stampe eshte vendosur te artikulli Islam dhe nuk e kuptoj heqjen e kesaj stampe nga Gentius. --Olsi (diskutimet) 8 prill 2012 18:36 (CEST)Reply[përgjigju]

U ndryshuan lidhjet e jashtme[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, redaktorë!

Tani sa ndryshova 1 lidhjet e jashtme në Islami. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Kam bërë këto ndryshime:

Kur të keni mbaruar së shqyrtuari ndryshimet e mia, mund të ndiqni udhëzimet te stampa më poshtë për të rregulluar çdo problem me adresat.

Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raporto bug) 8 shtator 2019 22:54 (CEST)Reply[përgjigju]

Probleme me arkivimin e lidhjeve në artikull[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje! Gjatë procesit të arkivimit, arkivi ktheu një përgjigje me mesazhe gabimesh për një ose më shumë faqe që unë paraqita për arkivim. Më poshtë, kam përfshirë lidhjet që u kthyen me një gabim dhe mesazhin e gabimit në vijim.

Ky do të jetë njoftimi i vetëm mbi këto lidhje dhe nuk do të bëhen përpjekje të mëtejshme për të arkivuar lidhjet.

Gjithë të mirat.—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 29 tetor 2019 04:03 (CET)Reply[përgjigju]

Internet Archive Bot[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Islami. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 15 maj 2020 05:20 (CEST)Reply[përgjigju]

Liridon, fillimisht të drejtohem ty pasi që ti e ke mbrojtur temën Feja Islame. Shihet se kemi të bëjmë me nacionalistë të kulluar (!?@$#@?) por ata nuk e kanë vendin në Wikipedi. Versioni i vjetër i Feja Islame ka pasur nevojë për zgjerim e për përmirësime por jo për zhdukje. Artikulli aktual është përkthim nga gjuha gjermane. Gjermanët mund të na japin mësim në shumë fusha tjera por jo në atë të Fesë Islame, dihen pikëpamjet e tyre për Fenë Islame (por edhe të islamikëve për fetë jo-islame). Problemi është se është bërë përkthim pa përshtatje (bukfal), ku në gjuhen shqipe i humbet kuptimi, Shahadda nuk ka lidhje me shqip. Si në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni njerëzit bin Shahadet, nuk bëjnë pelegrinazh për tu kthyer si pelegrinazhist apo diq tjetër, por shkojnë në Haxh dhe kthehen si Haxhinjë. Kanë humbur të gjitha lidhjet të cilat të kanë drejtuar në temat tjera, bile janë bërë edhe artikuj të dyfisht , si psh Shahada, kjo nuk guzon të ndodhë. Sa për informim Luani është nofka ime dhe jam krenar që i takoj besimit Islam. Nuk më bie ndërmend të bie në një nivel me diskutuesin e mëparshëm. Nëse Gentiusit i duken dokrra referencat e marra nga bashkësia islame e Kosoves, Shqipëris etj, çfarë janë referencat e tij; http://www.scribd.com/doc/2511578/Refuting-the-Kaffir-Bahai-Movement-Fatwa http://debatte.welt.de/kolumnen/73/periskop/56462/iran+besorgniserregendes+urteil http://www.bahairights.org/ Bahaizmi (mund te jetë lëvizje, por jo emërtim sekte) nuk mund të mirret referencë për këtë artikull, sepse është sekt shumë i vogël bile pa domethënie për Fenë Islame. Prej një historiani pritet një kërkim shkencor e me argumente e jo një përkthim banal (fjalët që përdoren mund te jenë banale, por përkthimi si i tillë nuk besoj). Mirëpo edhe ky ashte problem në vehte sepse sapo të figuroj ndonjë ref. në gjuhën gjermane nuk kontrollohet tutje, permbajtja mundet të jetë e lloj llojshme. Pra ata që duan të mirren me Nacionalizëm le të kalojnë në sektorin e Wikilibrit (derisa ti vet merr të drejtën që të hysh në këtë faqe dhe të diksutosh, nuk ke kurrëfarë të drejte tua ndalosh të tjerëve ta bëjnë të njëjtën gjë!!!) dhe le të shkruajnë çka të dojnë, fyerjet, nënçmimet nuk e kanë vendin këtu. Mirëpo le ta tregojë secili naivitetin e vet kjo nuk ndalohet se thanja Die Idioten sind in mehrzahl (edhe ne gjuhën Gjermane e paske shkruar gabimisht!?) është shumë e vjetër. Edhe njëherë ktheni temën në atë gjendje siq ka qenë e kush don të kontribon le të urdhërojë. Se sa janë banorët e Shqipërisë më shqiptarë se ne Kosovarët nuk do koment (dyshoj se e paske kuptuar mirë!?), mundeni me u marrë me fakte. por jo me fyerje. Sa i përket Profetit të shenjtë Muhamedit s.a.v.s. është temë në vete, fjala është për artikullin Feja Islame që ka dallim tejet të madh. Por nuk e shoh të rrugës që t'ju mësoj Teologji ca ateistve që nuk e dinë as nga e kanë fillin e lere më diq tjetër (na gezon "fakti" se ti e ditke prejardhjen tende!?#@!?). Që të mos përsëritet i njejti gabim kontrollo fillimisht të dy artikujt në fjalë.--Luani 1 18 Gusht 2010 23:51 (CEST)

Luan: dyshoj se ti e din se çfarë domethënë të qenit nacionalist, mos i nëpër-këmb personat që merituan vend në historinë e Shqiptarëve!

Internet Archive Bot[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Islami. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 8 korrik 2021 13:08 (CEST)Reply[përgjigju]

Internet Archive Bot[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Islami. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 27 gusht 2021 04:35 (CEST)Reply[përgjigju]

Internet Archive Bot[Redakto nëpërmjet kodit]

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Islami. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 29 dhjetor 2021 12:26 (CET)Reply[përgjigju]