Distrikti i Mitrovicës së Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rrethi i Mitrovicës

Distrikti i Mitrovicës së Kosovës (serbisht: Косовскомитровачки управни округ Kosovskomitrovački upravni okrug) ishte një rreth në Kosovë dhe Metohi ndërmjet viteve 1990 dhe 1999.

Distrikti ndodhej në pjesën verioreKosovës dhe kishte një popullsi prej 275,904 banorësh. Selia e Qarkut ishte në qytetin e Mitrovicës së Kosovës. Nga një këndvështrim i qeverisë serbe, qarku de jure ekziston ende, pavarësisht se qeveria serbe pranoi administrimin civilOKB -së mbi Kosovën.

Bashkitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Harta e rretheve të Kosovës në atë kohë

Distrikti i Mitrovicës përfshinte bashkitë e:

Kultura dhe historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mitrovica e Kosovës duke qenë vendbanim mesjetar, është e pasur me ndërtesa dhe monumente të njohura: Kisha e Shën Mitrit me origjinë nga shekulli XIV dhe Kisha e Shën Savës nga shekulli XIX. Në afërsi të Mitrovicës së Kosovës ndodhet Manastiri i Deviçit, përmendja e parë e të cilit është gjetur në vitin 1578.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]